Σταθεροποιητής τιμονιού (stabilizer)

Απόλυτος έλεγχος

Διαβάστηκε από 5090 αναγνώστες

Απαραίτητο αξεσουάρ στην πίστα, αλλά και στο δρόμο. Ο σταθεροποιητής τιμονιού (stabilizer) θα σας γλυτώσει από πολλές άσχημες καταστάσεις.

Ο σταθεροποιητής τιμονιού είναι ένα σύστημα ανάρτησης για την κίνηση του τιμονιού από άκρη σε άκρη, που ελέγχει τις δυνάμεις απόσβεσης σε χαμηλές και υψηλές ταχύτητες. Η λειτουργία του μοιάζει με αυτή του μπροστινού πιρουνιού της μοτοσυκλέτας. Εσωτερικά κυκλώματα και υδραυλικές βαλβίδες, ρυθμίζουν την ποσότητα των ταλαντώσεων  που μεταφέρονται στα χέρια των αναβατών, μέσω των χειρολαβών.

Συνδέεται με το πλαίσιο και μεταφέρει φιλτραρισμένη  κάθε απότομη κίνηση στο σκελετό, επιτρέποντας στον αναβάτη να διατηρήσει τον έλεγχο της μοτοσυκλέτας, μειώνοντας παράλληλα τα επίπεδα κούρασης του. Όπως τα μπροστινά πιρούνια έχουν σχεδιαστεί να διαχειρίζονται κάθετες επιπτώσεις, έτσι ο σταθεροποιητής του συστήματος διεύθυνσης έχει σχεδιαστεί για να μειώνει την πλευρική κίνηση. Το υδραυλικό υγρό περνάει ανάμεσα από ελεγχόμενους θαλάμους, που μειώνουν τις δυνάμεις πρόσκρουσης.

Η οδήγηση σε σκληρό έδαφος, είτε πρόκειται για δρόμο είτε για εκτός δρόμου διαδρομή, μπορεί να βελτιωθεί με τον σταθεροποιητή τιμονιού. Οι μακρινές βόλτες, οι ανωμαλίες του οδοστρώματος , τα φθαρμένα ελαστικά, είναι παράγοντες κούρασης του αναβάτη, ο οποίος χρειάζεται να εκτελεί συνεχείς διορθώσεις στο τιμόνι. Με το σταθεροποιητή του συστήματος διεύθυνσης, μειώνονται οι εισροές και απορροφώνται οι συνεχείς μετακινήσεις του τιμονιού.

ΚατΆ επέκταση μειώνεται η κούραση  και αυξάνεται η ασφάλεια, ενώ ο αναβάτης είναι πιο επικεντρωμένος στο δρόμο. Μερικές μεγάλες εταιρίες του χώρου, όπως η Ohlins, η ScottΆs Performance και η Hyperpro, προσφέρουν προϊόντα κατάλληλα για κάθε τύπο μοτοσυκλέτας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΞΕΣΟΥΑΡ & ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΩΝ

Ελεύθερο Κείμενο
Κατηγορία/Υποκατηγορία
Τιμή από
Τιμή έως
Εργοστασιακός Κωδικός