Repsol: 30 χρόνια στην κορυφή των λιπαντικών

Διαβάστηκε από 4107 αναγνώστες

Οι κορυφαίες αγωνιστικές ομάδες του κόσμου εμπιστεύονται τη Repsol για τη λίπανση των κινητήρων τους. Φανταστείτε τι μπορεί να κάνει για εσάς!

Το 1981, η ισπανική κυβέρνηση, δημιούργησε το Εθνικό Ινστιτούτο Υδρογονανθράκων προκειμένου να ενσωματώσει τις διάφορες κρατικές εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου που υπήρχαν τότε. Η Repsol δημιουργήθηκε τον Οκτώβριο του 1987 ως θυγατρική του Ινστιτούτου Υδρογονανθράκων, συγκεντρώνοντας τις εταιρείες παραγωγής και διύλισης χημικών ουσιών, υγροποιημένου φυσικού αερίου και βουτανίου στις οποίες η ισπανική κυβέρνηση είχε την πλειοψηφία των μετοχών. Η Repsol ιδιωτικοποιήθηκε μερικώς το 1989 και μπήκε στα χρηματιστήρια της Ισπανίας και της Νέας Υόρκης, ενώ το 1997 η κυβέρνηση πούλησε το τελευταίο 10% του κεφαλαίου της Repsol, οπότε η ιδιωτικοποίησή της ολοκληρώθηκε.

Το 1999 η Repsol αγόρασε το 97,8% της αργεντίνικης εταιρείας πετρελαίου και φυσικού αερίου YPF, η οποία ήταν τότε η μεγαλύτερη του κλάδου στην Λατινική Αμερική και βελτίωσε έτσι τη θέση της ως πολυεθνική αυξάνοντας ταυτόχρονα το κεφάλαιό της. Τον Δεκέμβριο του 2001, η Repsol ολοκλήρωσε μια συμφωνία ανταλλαγής περιουσιακών στοιχείων με την Petrobras και έγινε η δεύτερη μεγαλύτερη επιχείρηση πετρελαίου στη Βραζιλία. Από τότε, δεν έχει σταματήσει να εξελίσσεται και σήμερα έχει ηγετική θέση στην εξερεύνησης, παραγωγής, διύλιση, διανομή και εμπορία πετρελαίου και προϊόντων, ενώ δραστηριοποιείται στην παραγωγή και εμπορία ηλεκτρικής ενέργειας, απασχολώντας περισσότερους από 24.000 εργαζόμενους σε όλο τον κόσμο.

Η Repsol  συνεργάζεται με πολλές αγωνιστικές ομάδες στον χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού και είναι ο βασικός χορηγός της εργοστασιακής ομάδας της Honda στα MotoGP, η οποία μάλιστα έχει πάρει και το όνομα της (Repsol Honda Team). Η συνεργασία τους ξεκίνησε τη δεκαετία του `90 και μαζί έχουν κερδίσει 15 πρωταθλήματα κατασκευαστών μέχρι σήμερα. Οι απαιτήσεις λίπανσης ενός αγωνιστικού κινητήρα είναι πολύ μεγάλες και η τεχνογνωσία που έχει αποκτηθεί όλα αυτά τα χρόνια μέσα από τους αγώνες περνάει στα λιπαντικά που προορίζονται για τη δική σας μοτοσυκλέτα.

Η εταιρεία Petrolmak, με έδρα την Θεσσαλονίκη, είναι αποκλειστικός εισαγωγέας και διανομέας των προϊόντων της Repsol στην Ελλάδα. Ιδρύθηκε το 2011 με στόχο την διάθεση υψηλής ποιότητας λιπαντικών καλύπτοντας όλο το φάσμα εφαρμογών. Οι σύγχρονες εγκαταστάσεις της περιλαμβάνουν αποθηκευτικό χώρο 2000 τετραγωνικών μέτρων, ο οποίος πληροί όλους τους κανόνες αποθήκευσης και ασφάλειας των προϊόντων, ενώ ο ιδιωτικός στόλος οχημάτων επιτρέπει την άμεση και αποτελεσματική διακίνησή τους.

Ο κατάλογος προϊόντων της Repsol περιλαμβάνει λιπαντικά για τετράχρονους και δίχρονους κινητήρες ασφάλτινων, αλλά και χωμάτινων μοτοσυκλετών, καθώς και καθαριστικά, αντιψυκτικά, λάδια για αλυσίδες μετάδοσης, υγρά φρένων και λάδια πιρουνιού. Τα προϊόντα της ισπανικής εταιρείας περιλαμβάνουν ακόμα λιπαντικά για αυτοκίνητα, σκάφη και γεωργικά μηχανήματα, αλλά και βαλβολίνες, γράσα και υδραυλικά υγρά για κάθε εφαρμογή. 

Για περισσότερες πληροφορίες:

Petrolmak
ΒΙ.ΠΕ. Σίνδου, Εχεδώρου, Θεσσαλονίκη, 57022      
Τηλ.: 2310795478 / 2310797180
www.repsol.com.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΞΕΣΟΥΑΡ & ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΩΝ

Ελεύθερο Κείμενο
Κατηγορία/Υποκατηγορία
Τιμή από
Τιμή έως
Εργοστασιακός Κωδικός