Έτσι θα αλλάξεις μόνος σου λάδια

Διαβάστηκε από 6016 αναγνώστες

Δες τώρα πώς θα εξοικονομήσεις χρήματα κάνοντας μόνος σου αλλαγή λαδιών στη μοτοσυκλέτα σου.

Η διαδικασία αντικατάστασης του λαδιού κινητήρα δεν είναι δύσκολη και μπορεί να γίνει από τον καθένα αρκεί να έχει μερικά βασικά εργαλεία και όρεξη να λερώσει τα χέρια του. Ακολουθώντας βήμα προς βήμα τη διαδικασία μπορείς κι εσύ να εξοικονομήσεις χρήματα κάνοντας αλλαγή λαδιών στη μοτοσυκλέτα. Ας τα δούμε αναλυτικά.

1. `Αδειασμα του παλαιού λαδιού
Το πρώτο βήμα για την προετοιμασία του οχήματός σας για αλλαγή λαδιού είναι να απομακρύνετε το παλιό λάδι. Το λάδι αποστραγγίζεται από το δοχείο λαδιού στο κάτω μέρος του κινητήρα. Το λάδι αδειάζει από μια οπή αποστράγγισης στο κάτω μέρος του δοχείου.

2. Ανακύκλωση του λαδιού
Πριν αφαιρέσετε την τάπα αποστράγγισης λαδιού, βεβαιωθείτε ότι το δοχείο ανακύκλωσης είναι τοποθετημένο κάτω από τον κινητήρα, ώστε να συγκρατήσει το λάδι. Μια αλλαγή λαδιού δεν θα είναι διασκεδαστική αν το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου σας δαπανηθεί για τον καθαρισμό του λαδιού που χύθηκε. Αφήστε όλο το λάδι να αποστραγγιστεί και, στη συνέχεια, τοποθετήστε ξανά την τάπα αποστράγγισης, σφίγγοντάς τη με τις προδιαγραφές ροπής που ορίζει ο κατασκευαστές. Τα περισσότερα βενζινάδικα και συνεργεία  δέχονται τα παλιά λάδια για ανακύκλωση.

3. Αφαίρεση του παλιού φίλτρου λαδιού
Στη συνέχεια, πρέπει να αφαιρέσετε το παλιό φίλτρο λαδιού. Χρησιμοποιώντας ένα κλειδί φίλτρου λαδιού, γυρίστε το φίλτρο αριστερόστροφα μέχρι να ελευθερωθεί. Να είστε προσεκτικοί με αυτό, είναι ακόμα γεμάτο με παλιό λάδι που μπορεί να χυθεί και να προκαλέσει χάος.

4. Προετοιμασία του νέου φίλτρου λαδιού
Με το παλιό λάδι και το παλιό φίλτρο να έχουν αφαιρεθεί, ήρθε η ώρα να πραγματοποιηθεί η αλλαγή. Αλλά πριν εγκαταστήσετε το νέο φίλτρο λαδιού, πρέπει να λιπάνετε τη φλάντζα με λίγο λάδι. Στη συνέχεια, γεμίστε το νέο φίλτρο λαδιού με λάδι περίπου στα 2/3.

5. Εγκατάσταση του νέου φίλτρου λαδιού
Βιδώστε προσεκτικά το νέο φίλτρο λαδιού στη θέση του. Θυμηθείτε ότι έχει λάδι μέσα, οπότε πρέπει να το κρατάτε όρθιο. Βιδώνει δεξιόστροφα και δεν χρειάζεστε κλειδί για την εγκατάσταση του νέου φίλτρου λαδιού. Βιδώστε το όσο πιο σφιχτά μπορείτε με το ένα χέρι. Το υπερβολικό σφίξιμο του φίλτρου λαδιού μπορεί να καταστρέψει τα σπειρώματά του και να προκαλέσει διαρροή.

6. Γέμισμα του κινητήρα με λάδι
Τώρα είστε έτοιμοι να γεμίσετε τον κινητήρα με λάδι. Ξεβιδώστε το πώμα πλήρωσης λαδιού και εισάγετε τη χοάνη. Ελέγξτε το εγχειρίδιο χρήσης για να δείτε πόσο λάδι χωράει ο κινητήρας σας. Ρίξτε λίγο περισσότερο από τα 3/4 της ποσότητας στον κινητήρα.

7. Έλεγχος της στάθμης λαδιού
Δεν προσθέσαμε όλο το λάδι, γιατί μπορεί να έχει μείνει λίγο μέσα στον κινητήρα. Ελέγξτε τη στάθμη και προσθέστε σταδιακά μέχρι να φτάσει στο σωστό επίπεδο. Τέλος, βεβαιωθείτε ότι έχετε τοποθετήσει ξανά το καπάκι του λαδιού καθώς μια διαρροή λαδιού μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά.

Αυτό και πολλά ακόμα ενδιαφέροντα άρθρα θα βρείτε στο toofast.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΞΕΣΟΥΑΡ & ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΩΝ

Ελεύθερο Κείμενο
Κατηγορία/Υποκατηγορία
Τιμή από
Τιμή έως
Εργοστασιακός Κωδικός