Ασφάλισέ τη και γλίτωσε λεφτά

Η κάλυψη απο κλοπή μπορεί να είναι αναγκαία.

Η οδική βοήθεια μπορεί να μας βγάλει απο τη δύσκολη θέση.

Το κόστος επισκευής μιας ανασφάλιστης μοτοσυκλέτας, μπορεί να είναι δυσβάστακτο.

Διαβάζουμε προσεκτικά και κατανοούμε πλήρως τους όρους του συμβολαίου μας.

Η πράσινη κάρτα σας επιτρέπει να έχετε κάλυψη της αστικής ευθύνης σε χώρες του εξωτερικού.

Ασφάλισε τη μοτοσυκλέτα και το πορτοφόλι σου

Διαβάστηκε από 6493 αναγνώστες

Η ασφάλιση της μοτοσυκλέτας μας είναι αναγκαία, όχι μόνο γιατί είμαστε υποχρεωμένοι από το νόμο, αλλά γιατί σε περίπτωση ατυχήματος μπορεί να προκύψουν δυσβάσταχτα έξοδα για τον παραβάτη.

Η δυσμενής οικονομική κατάσταση των τελευταίων ετών έχει κάνει πολλούς ιδιοκτήτες, να αμελήσουν την ασφάλιση των οχημάτων τους. Σύμφωνα με τα τελευταία στατιστικά στοιχεία, κυκλοφορούν 1,1 εκατομμύρια ανασφάλιστα οχήματα στους δρόμους. Το νούμερο είναι επικίνδυνα υψηλό και θα πρέπει να μας προβληματίσει. Η ασφάλιση των οχημάτων είναι υποχρεωτική δια νόμου Το κόστος της ασφάλισης είναι πολύ μικρό σε σχέση με το κόστος που μπορεί να προκύψει για τον ιδιοκτήτη ανασφάλιστου οχήματος σε πιθανό έλεγχο ή ατύχημα. Πιο συγκεκριμένα, αν σε πιθανό έλεγχο διαπιστωθεί ότι το όχημα είναι ανασφάλιστο, ο ιδιοκτήτης τιμωρείται με αφαίρεση των πινακίδων και της άδειας οδήγησης για 6 μήνες, χρηματικό πρόστιμο ύψους 250 ευρώ και ποινή φυλάκισης από 2 έως 12 μήνες. Στην περίπτωση που το ανασφάλιστο όχημα προκαλέσει ατύχημα και υπάρχουν υλικές ζημιές, σωματικές βλάβες ή θάνατος, η αποζημίωση που καλείται να καταβάλει ο ιδιοκτήτης, μπορεί να υπερβαίνει το 1 εκατομμύριο ευρώ.

Τα προγράμματα των ασφαλιστικών εταιρειών παρέχουν καλύψεις για κάθε πιθανή περίπτωση.
 
Οι ασφαλιστικές εταιρείες παρέχουν διάφορα προγράμματα που προσφέρουν μια πληθώρα από καλύψεις και προσαρμόζονται ανάλογα με τις ανάγκες, τις απαιτήσεις, αλλά και τον προϋπολογισμό του ιδιοκτήτη. Υπάρχουν στάνταρ καλύψεις σε κάθε πρόγραμμα κι από εκεί και πέρα μπορούν να γίνουν πιο εξειδικευμένες ανάλογα με τις επιθυμίες του κάθε ιδιοκτήτη.

Ένα βασικό πακέτο ασφάλισης συνήθως περιλαμβάνει:
  • Αστική ευθύνη – Σωματικές Βλάβες: Κάλυψη σωματικής βλάβης σε τρίτο ή στους επιβαίνοντες του οχήματος που προξενεί κάποιος με πράξη ή παράλειψή του.
  • Αστική ευθύνη – Υλικές ζημιές: Κάλυψη υλικών ζημιών που προξενεί κάποιος με πράξη ή παράλειψή του.
  • Φροντίδα ατυχήματος: Εξειδικευμένο προσωπικό αναλαμβάνει επιτόπου την καταγραφή του ατυχήματος και όλες τις διαδικασίες.
  • Πράσινη κάρτα: πιστοποιητικό διεθνούς ασφάλισης, το οποίο πιστοποιεί και εγγυάται την ασφαλιστική κάλυψη της Αστικής Ευθύνης από την κυκλοφορία οχημάτων στις χώρες που συμμετέχουν. Απαραίτητη αν αποφασίσουμε να ταξιδέψουμε στο εξωτερικό.
  • Νομική προστασία: Παρέχεται άμεσα νομική βοήθεια από δικηγόρους.
  • Υλικές ζημιές από ανασφάλιστο όχημα: Καλύπτονται οι υλικές ζημιές που θα προκληθούν μετά από ατύχημα με ανασφάλιστο όχημα και ο ασφαλισμένος εισπράττει την αποζημίωσή του απευθείας, εφόσον δεν ευθύνεται για το ατύχημα.
Πιο ολοκληρωμένα προγράμματα, μπορεί να παρέχουν προαιρετικά:
  • Πυρκαγιά: Καλύπτονται ζημιές από πυρκαγιά ή πτώση κεραυνού.
  • Φυσικά φαινόμενα: Καλύπτονται οι ζημιές που θα προκληθούν από καταιγίδα ή θύελλα, πλημμύρα, σεισμό, χιόνι, χαλάζι, κ.ά.
  • Τρομοκρατικές ενέργειες: Καλύπτονται οι ζημιές που προκλήθηκαν άμεσα ή έμμεσα από πυρκαγιά λόγω τρομοκρατικών ενεργειών καθώς και υλικές ζημιές από στάσεις, απεργίες, οχλαγωγίες και πολιτικές ταραχές.
  • Οδική βοήθεια: Σε περίπτωση ατυχήματος, ρυμούλκηση της μοτοσυκλέτας και μεταφορά σε συνεργείο, αν απαιτείται. Προσέχουμε τις προϋποθέσεις που πιθανόν να ισχύουν.
  • Μερική Κλοπή: Καταβάλλεται αποζημίωση σε περίπτωση κλοπής εξαρτημάτων ή μόνιμων μερών της μοτοσυκλέτας που θεωρούνται απαραίτητα για την κίνηση και τη λειτουργία της. Καλύπτονται, επίσης, στην πλήρη αξία τους, συστήματα ήχου, εικόνας, πλοήγησης και τηλεπικοινωνίας, εφόσον έχουν εγκατασταθεί από το εργοστάσιο κατασκευής του οχήματος, αλλιώς αποζημιώνονται μέχρι κάποιο ποσό, ανάλογα με την ασφαλιστική εταιρεία. Επίσης καλύπτονται και ζημιές της μοτοσυκλέτας στο διάστημα που βρίσκεται στην κατοχή του κλέφτη.
  • Ολική Κλοπή: Καλύπτεται η ολική κλοπή του οχήματος (και όχι τεμαχίων ή εξαρτημάτων του). Ο ασφαλισμένος αποζημιώνεται σύμφωνα με την τρέχουσα εμπορική αξία της μοτοσυκλέτας τη μέρα της κλοπής.
  • Αντικατάσταση κλειδιών: Αποζημίωση για αντικατάσταση κλειδιών και κλειδαριών, σε περίπτωση κλοπής ή απώλειας των κλειδιών της μοτοσυκλέτας
Επιλέγουμε πρόγραμμα βάσει των αναγκών μας και ζητάμε τη βοήθεια κάποιου ασφαλιστικού συμβούλου.
 
Με τον μεγάλο αριθμό ασφαλιστικών εταιριών και διαφορετικών προγραμμάτων που προσφέρουν, η επιλογή για τον πελάτη μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα δύσκολη. Αρχικά, θα πρέπει να καθορίσει τις ανάγκες του και τους κινδύνους που αντιμετωπίζει η μοτοσυκλέτα του. Ένας ασφαλιστικός σύμβουλος μπορεί να μας βοηθήσει να κατανοήσουμε τις ιδιαιτερότητες κάθε προγράμματος και να κάνουμε τη σωστή, για εμάς, επιλογή. Οι λεπτομέρειες σχετικά με τις καλύψεις που ισχύουν σε μια ασφαλιστική εταιρεία, είναι πολύ πιθανό να διαφέρουν σε κάποια άλλη. Είναι, λοιπόν, μέγιστης σημασίας να διαβάσουμε προσεκτικά τα χαρτιά που θα υπογράψουμε και να κατανοήσουμε ακριβώς τις παροχές που μας προσφέρει το πρόγραμμα που έχουμε επιλέξει. Μπορεί να υπάρχουν«ψιλά γράμματα» και λεπτομέρειες που δεν έχουμε κατανοήσει πλήρως. Επίσης, πολύ σημαντικό είναι να ελέγξουμε την πιστοληπτική ικανότητα της εταιρείας που θα επιλέξουμε να ασφαλιστούμε. Πρέπει να μπορούμε να βασιστούμε σε αυτή και να είμαστε σίγουροι ότι θα είναι σε θέση να μας αποζημιώσει ανά πάσα στιγμή. Τέλος, ψάχνουμε με ποιόν τρόπο μπορούμε να επωφεληθούμε περισσότερο. Για παράδειγμα, ορισμένες εταιρείες παρέχουν εκπτώσεις, αν ασφαλίσουμε περισσότερα από ένα οχήματα, από τις οποίες μπορούμε να εξοικονομήσουμε χρήματα. Επίσης, μια ετήσια ασφάλεια, ίσως να είναι πιο οικονομική από μια εξάμηνη.
 
Η ασφάλιση της μοτοσυκλέτας δεν είναι ένας τομέας που μπορούμε να κάνουμε περικοπές. Με την πληθώρα προγραμμάτων που υπάρχουν διαθέσιμα σίγουρα θα υπάρχει κάποιο που να καλύπτει τις ανάγκες μας χωρίς να επιβαρύνει την τσέπη μας. Μια μικρή «επένδυση» μπορεί να μας προστατεύσει από δυσβάσταχτα μελλοντικά έξοδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

  • Απόστολος

    Μερική κλοπή δεν προσφέρει κανένας στην Ελλάδα και κλοπή προσφέρουν μόνο 3 ασφαλιστικές Aig ,Allianz, Interamerican και όλες είναι φαρμακείο. Μην μου πείτε για μικρές ασφαλιστικές που ανοίγουν και κλείνουν κάθε χρόνο δεν υπάρχει λόγος σύγκρισης γιατί είναι άχρηστες. Επίσης κανένας δεν προσφέρει ασφάλεια μοτοσυκλετικού εξοπλισμού οπότε σε τρακάρισμα πες αντίο στα λεφτά που έδωσες για εξοπλισμό και μετά αναρωτιόμαστε γιατί δεν πάνε καλά οι αν πωλήσεις , όταν για μια μεσαίου κυβισμού μηχανή πρέπει να δίνεις 300 ευρώ +++ το εξάμηνο για μια ασφάλεια κλοπής από σοβαρή ασφαλιστική και δεν έχεις άλλη επιλογή απλά δεν παίρνεις μηχανή.

     

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΞΕΣΟΥΑΡ & ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΩΝ

Ελεύθερο Κείμενο
Κατηγορία/Υποκατηγορία
Τιμή από
Τιμή έως
Εργοστασιακός Κωδικός