Κάνε τις ζάντες να λάμπουν

Διαβάστηκε από 21644 αναγνώστες

Δες τώρα πώς θα καθαρίσεις σωστά και θα προστατέψεις τις ζάντες της μοτοσυκλέτας σου.

Οι ζάντες εκτός από τη βρωμιά και τα νερά του δρόμου έχουν να αντιμετωπίσουν και τη σκόνη από τα τακάκια, ενώ τα πράγματα είναι ακόμα πιο δύσκολα για την πίσω ζάντα, η οποία λερώνεται και από το λάδι της αλυσίδας. Η βρωμιά που συσσωρεύεται τις κάνει να δείχνουν παραμελημένες και όσο την αφήνεις είναι πιο δύσκολο να καθαριστεί.

Πώς θα τις καθαρίσεις

Πριν ξεκινήσεις ανέβασε τη μοτοσυκλέτα στο διπλό σταντ για να μπορείς να γυρίσεις εύκολα τον τροχό. Αν δεν διαθέτει υπάρχουν επίσης και κατάλληλες βάσεις με δυο ράουλα για αυτό το σκοπό. Για να απομακρύνεις το λάδι της αλυσίδας, ο πιο εύκολος τρόπος είναι να χρησιμοποιήσεις κάποιο degreaser. Ψέκασε τη ζάντα, άφησε το λίγο να δράσει και τρίψε απαλά με μια μαλακή βούρτσα. Για να καθαρίσεις τη σκόνη και τη βρωμιά χρησιμοποίησε μαλακό σφουγγάρι ή πινέλo και κάποιο σαμπουάν ή καθαριστικό αυτοκινήτου, αλλά όχι πολύ ισχυρό ώστε να μη γίνει ζημιά στο χρώμα. Αν έχεις τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσεις ζεστό νερό, αυτό θα κάνει το καθάρισμα πιο εύκολο. Να είσαι προσεκτικός και να μην ψεκάσεις χημικά στα φρένα για ευνόητους λόγους.



Πώς θα τις προστατέψεις

Αφού καθαρίσεις τις ζάντες και στεγνώσουν καλά, ήρθε η ώρα να τις προστατέψεις. Στην αγορά υπάρχει μεγάλη ποικιλία από φυσικά ή συνθετικά κεριά τα οποία δημιουργούν ένα λεπτό προστατευτικό φίλμ στην επιφάνεια της ζάντας αποτρέποντας τη συσσώρευση βρωμιάς και κάνοντας πιο εύκολη την απομάκρυνσή της. Η διάρκειά ζωής τους δύσκολα ξεπερνά τους 6 μήνες, ενώ μπορεί να διαρκέσουν και πολύ λιγότερο ανάλογα με τις συνθήκες και τον αριθμό των πλυσιμάτων. Αν θέλεις μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα και διάρκεια και έχεις τη δυνατότητα να ξοδέψεις λίγα παραπάνω χρήματα, η λύση είναι οι κεραμικές επιστρώσεις νανοτεχνολογίας. Η διάρκειά τους μπορεί να φτάσει ή και να ξεπεράσει τα 5 χρόνια σύμφωνα, με τους κατασκευαστές, αλλά η εφαρμογή και η συντήρησή τους είναι καλό να γίνει από κάποιον εξειδικευμένο επαγγελματία.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΞΕΣΟΥΑΡ & ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΩΝ

Ελεύθερο Κείμενο
Κατηγορία/Υποκατηγορία
Τιμή από
Τιμή έως
Εργοστασιακός Κωδικός