Τι πρέπει να αποφύγεις

5 σοβαρά λάθη κατά την αγορά νέας μοτοσυκλέτας

Διαβάστηκε από 29255 αναγνώστες

Διάβασε εδώ πέντε λάθη που πρέπει να αποφύγεις όταν αποφασίσεις να αγοράσεις καινούργια μοτοσυκλέτα.

Η αγορά μιας νέας μοτοσυκλέτας είναι από μόνη της μια συναρπαστική εμπειρία και η διαδικασία επιλογής είναι ικανή να σε κάνει να χάσεις τον ύπνο σου. Βλέπεις βίντεο και φωτογραφίες, διαβάζεις δοκιμές, κοιτάς σε φόρουμ τις γνώμες άλλων ιδιοκτητών, μπαίνεις σε αντιπροσωπίες, συζητάς με φίλους και σπαταλάς πολύ χρόνο και ενέργεια. Πρέπει όμω,ς η επιλογή να γίνει με προσοχή, υπομονή και καλό ψάξιμο, ώστε να μην το μετανιώσεις αργότερα. Ας δούμε ποια είναι τα λάθη που πρέπει να αποφύγεις.

1. Να αγοράσεις κάτι πέρα από τις δυνατότητές σου

Αυτό είναι το σοβαρότερο ίσως λάθος που μπορείς να κάνεις ως νέος αγοραστής. Είναι εύκολο να υπερεκτιμήσεις τις δυνατότητές σου και να πάρεις κάτι που δεν θα μπορείς να οδηγήσεις ή δεν θα απολαμβάνεις να οδηγείς όσο νόμιζες αρχικά. Βελτίωσε σταδιακά τις οδηγικές σου ικανότητες, προτίμησε μια μοτοσυκλέτα που ταιριάζει σε αυτές και απέφυγε τις χαοτικές διαφορές σε απόδοση μεταξύ παλιάς και νέας. Είναι προτιμότερο να οδηγείς σωστά μια μικρότερη σε μέγεθος και ιπποδύναμη μοτοσυκλέτα, παρά να οδηγείς επικίνδυνα μια εξειδικευμένη supersport.

2. Να μην κάνεις πρώτα test ride

Διαβάζοντας κείμενα και βλέποντας φωτογραφίες δεν μπορείς να ξέρεις αν μια μοτοσυκλέτα είναι κατάλληλη για εσένα, πρέπει να την οδηγήσεις. Κλείσε ραντεβού στην αντιπροσωπεία για το μοντέλο που σε ενδιαφέρει και κατά τη διάρκεια της δοκιμής, προσπάθησε να ξεπεράσεις τον ενθουσιασμό και επικεντρώσου στη μοτοσυκλέτα. Είναι άνετη; Ταιριάζει στον σωματότυπό σου; Έχει τον εξοπλισμό και τα χαρακτηριστικά που θέλεις; Δεν θα έχεις πολύ χρόνο στη διάθεσή σου, οπότε αξιοποίησέ τον στο μέγιστο και αν είναι δυνατόν διάλεξε έναν δρόμο χωρίς πολύ κίνηση, όπου θα μπορείς να αισθάνεσαι άνετα.

3. Να πάρεις μοτοσυκλέτα που δεν χρειάζεσαι

Μπορεί να σου αρέσουν οι supersport μοτοσυκλέτες, αλλά αν χρησιμοποιείς το δίκυκλό σου καθημερινά για να πας στη δουλειά, θα είναι προτιμότερο να επιλέξεις κάτι πιο βολικό, με άνετη σέλα, που να έχει μικρή κατανάλωση και αποθηκευτικούς χώρους. Έχε κατά νου, ότι μπορεί να είσαι πολύ ώρα στο δρόμο μέσα στη ζέστη, το κρύο και τη βροχή, οπότε θα θέλεις να κάνεις τη μετακίνησή σου, όσο το δυνατόν πιο εύκολη. Ξέρεις ότι έκανες σωστή αγορά, όταν χρησιμοποιείς και απολαμβάνεις τη νέα σου μοτοσυκλέτα και όχι όταν την αφήνεις στο γκαράζ.

4. Να αδειάσεις τον τραπεζικό σου λογαριασμό 

Είναι προτιμότερο να είσαι συγκρατημένος και όχι παρορμητικός με την αγορά νέας μοτοσυκλέτας. Είναι λογικό να θέλεις το καλύτερο, αλλά δεν θα πρέπει αυτό να σου στερήσει άλλα πράγματα. Δες τα μηνιαία έσοδα και έξοδά σου, υπολόγισε προσεκτικά το κόστος συντήρησης και ασφάλισης και πράξε ανάλογα. Επίσης, υπολόγισε αν θα χρειαστείς έξτρα εξοπλισμό για εσένα ή τη μοτοσυκλέτα. Καλό θα ήταν να μην αδειάσεις εντελώς τον τραπεζικό σου λογαριασμό και να κρατήσεις στην άκρη χρήματα γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί.
  
5. Να μην ρωτήσεις τις γνώμες ιδιοκτητών

Τα διάφορα φόρουμ και το διαδίκτυο είναι πολύτιμα εργαλεία και μπορείς να βρεις ένα σωρό πληροφορίες για το μοντέλο που σε ενδιαφέρει. Μη διστάσεις να ρωτήσεις λεπτομέρειες σχετικά με τη συντήρηση, τα πιθανά προβλήματα που έχουν αντιμετωπίσει οι ιδιοκτήτες και τη διαθεσιμότητα των ανταλλακτικών. Σίγουρα η χρήση και ο τρόπος οδήγησης κάθε αναβάτη είναι διαφορετικός και μπορεί να καταπονεί τη μοτοσυκλέτα, οπότε κράτα και τις επιφυλάξεις σου. Αν βλέπεις όμως πολλοί ιδιοκτήτες να αναφέρουν το ίδιο πρόβλημα, μάλλον αυτό είναι υπαρκτό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΞΕΣΟΥΑΡ & ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΩΝ

Ελεύθερο Κείμενο
Κατηγορία/Υποκατηγορία
Τιμή από
Τιμή έως
Εργοστασιακός Κωδικός