LS2 MX708 FAST II: Εξαιρετικό Value for Money στα Motocross κράνη

Τιμή: 119 ευρώ (129 ευρώ με γραφικά)
- Κέλυφος από το αποκλειστικό μίγμα KPA της LS2
- Βάρος στα 1.448 γραμμάρια σε μέγεθος Medium
- Κλείδωμα με ενισχυμένο λουράκι και Double D-Ring
- Έτοιμο για ενδοεπικοινωνία και μαξιλαράκια που αφαιρούνται εύκολα

Κέλυφος από το αποκλειστικό μίγμα KPA της LS2

Η προστασία του κεφαλιού μας αποτελεί την νούμερο 1 προτεραιότητα όσον αφορά την ενδυμασία αναβάτη αφού αποτελεί το πιο ευάλωτο σημείο του σώματος. Στην χωμάτινη οδήγηση μάλιστα, όπου οι πιθανότητες μιάς πτώσης πολλαπλασιάζονται εκθετικά, ειδικά εάν αναφερόμαστε στο Motocross που ο αναβάτης πιέζει τα όριά του οδηγώντας στο μέγιστο των δυνατοτήτων του, αυξάνονται αυτόματα και οι πιθανότητες τραυματισμού στο κεφάλι. Η LS2 ανανεώνει την γκάμα της παρουσιάζοντας και το νέο της Budget Friendly Motocross κράνος, MX 708 Fast II, το οποίο θα κρατήσει το κεφάλι σου προστατευμένο προσφέροντας αρκετή άνεση αλλά και εξαερισμό. Το κέλυφός του έχει κατασκευαστεί από το ειδικά πατενταρισμένο από τους ερευνητές της LS2 μίγμα KPA, που αποτελείται από ποσοστό θερμοπλαστικού υλικού και ινών αραμιδίου. Στην εσωτερική στρώση του κελύφους, υπάρχει πολυεστερικό υλικό μεταβλητής πυκνότητας (EPS), που παρέχει αυξημένη προστασία κατά την κρούση και έχει "κοπεί" με μηχάνημα Laser.
 

Βάρος στα 1.448 γραμμάρια σε μέγεθος Medium

Στην χωμάτινη οδήγηση όπου ο αναβάτης στέκεται συχνά όρθιος επάνω στη μοτοσυκλέτα και κινεί συνεχώς το σώμα του, ένα ελαφρύ κράνος θα του επιτρέψει να συνεχίσει για περισσότερη ώρα. Το νέο Fast II αποκτά σχήμα παρόμοιο με αυτό του νέου Adventure κράνους Pioneer IΙ, αλλά είναι σημαντικά πιο ελαφρύ, αφού δεν διαθέτει εσωτερική φιμέ ζελατίνα, ούτε όμως διάφανη ζελατίνα και τον μηχανισμό που απαιτείται για την στήριξή της. Ζυγίσαμε στο Test Center μας, το Fast II σε Medium μέγεθος στα 1.448 γραμμάρια. Μπορεί το νούμερο αυτό να φαίνεται λίγο υψηλό, αλλά η κατανομή του βάρους στο κέλυφος δεν κουράζει τον αυχένα, ενώ η μικρή αύξηση στο βάρος έχει προκύψει από την ενίσχυση των κρανών σε σημεία ώστε να πληρούν τις πιο αυστηρές προδιαγραφές ασφαλείας ECE 22.06. Διαφορετικό σε σχέση με το Pioneer II είναι και το γείσο που αποκτά πιο έντονα "κοψίματα" με πιο αιχμηρή εμφάνιση, επιτρέποντας σε καλύτερη ροή αέρα, ενώ θα απομακρύνει κλαδιά, φύλλα και λοιπά στοιχεία της φύσης από το πρόσωπο του αναβάτη. Το κράνος μπορεί εύκολα να συνδυαστεί με μάσκα τύπου Motocross, οι οποίες υπάρχουν επίσης στην γκάμα της LS2.
 

Κλείδωμα με ενισχυμένο λουράκι και Double D-Ring

Ένα κράνος που δεν είναι δεμένο είναι πρακτικά "άχρηστο", καθώς στην περίπτωση πτώσης μπορεί πολύ εύκολα να αφαιρεθεί από το κεφάλι του αναβάτη προτού αυτός προλάβει να ακουμπήσει στο έδαφος. Για αυτό λοιπόν, η LS2 εξοπλίζει το Fast II με το γνωστό σε όλους μας και εξαιρετικά αποτελεσματικό χάρη στη δύναμη της τριβής, Double D-Ring με ενισχυμένο λουράκι και την προσθήκη συστήματος εύκολης απελευθέρωσης σε περίπτωση ανάγκης. Η σωστή αναπνοή στην χωμάτινη οδήγηση, είναι άκρως σημαντική λόγω της σκόνης και του χώματος που υπάρχει στο περιβάλλον αλλά και διότι οι παλμοί του αναβάτη είναι σημαντικά αυξημένοι, λόγω της συνεχούς του κίνησης και της σωματικής άσκησης που επιβάλει η οδήγηση αυτή. Οι νέοι αεραγωγοί στο πιγούνι και στο πάνω μέρος του κράνους συνδράμουν σε μεγάλο βαθμό στην σωστή αναπνοή του αναβάτη, ενώ με την βελτίωση του εξαερισμού, το κράνος γίνεται "αναπνέων".
 

Έτοιμο για ενδοεπικοινωνία και μαξιλαράκια που αφαιρούνται εύκολα

Ένα ασυνήθιστο για τα κράνη της κατηγορίας αλλά πολύ θετικό στοιχείο που αποκτά το LS2 MX 708 Fast II είναι το γεγονός ότι είναι έτοιμο να δεχθεί ενδοεπικοινωνία της Cardo η οποία μπορεί να φανεί χρήσιμη με ποικίλους τρόπους ανεξαρτήτως της χρήσης που κάνετε στο κράνος, είτε δηλαδή κάνετε Motocross ή Adventure. Τα μαξιλαράκια μπορούν πολύ εύκολα να αφαιρεθούν και να πλυθούν με χλιαρό νερό, ενώ χάρη στη χρήση ινών ασημιού, αποκτούν αντιβακτηριδιακές ιδιότητες κρατώντας το κεφάλι σας καθαρό και υγιές. Αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό στοιχείο για ένα κράνος σαν κι αυτό με το οποίο σίγουρα θα ιδρώσει ο αναβάτης κατά την οδήγηση, ενώ μπορεί εύκολα να ρυθμίσει το ύψος του γείσου με το ξεβίδωμα των δύο πλαστικών βιδών στο επάνω μέρος του με το χέρι.
 

Συνέχεια του άρθρου >>>
Μάθετε περισσότερα >>>
Α. Κιούπης και Σια ΟΕ
Μαραθώνος 38, 10436, ΑΘΗΝΑ