Στην μεσαία κατηγορία των GP θα αγωνίζεται από του χρόνου ο Jorge Martin

Στην Moto2 ο Jorge Martin

Ανεβαίνει κατηγορία ο νεαρός αναβάτης της Moto3 από του χρόνου! Σε ποια ομάδα θα είναι; Τι άλλο μαθαίνουμε;

Ο 20χρονος Jorge Martin, αναβάτης στην Moto3, θα ανέβει στην κατηγορία Moto2 από του χρόνου,  βάσει του νέου του συμβολαίου που ανακοινώθηκε. Συγκεκριμένα, ο Martin θα γίνει μέρος της Red Bull KTM Ajo, μέχρι το 2020, παίρνοντας την θέση του Miguel Oliveira, ο οποίος θα ανέβει με την σειρά του στα MotoGP.

O Martin είχε ισχυρούς δεσμούς με την ΚΤΜ, αφού κέρδισε το Rookies Cup της Red Bull το 2014 και το 2015 ξεκίνησε full-time να τρέχει στο παγκόσμιο πρωτάθλημα. Αυτή την στιγμή, ο Martin βρίσκεται στην διεκδίκηση του τίτλου.

Ο ίδιος ο αναβάτης, για το γεγονός δήλωσε: «Νομίζω ότι είναι μια σημαντική κίνηση για την καριέρα μου και είμαι πραγματικά χαρούμενος που έχω αυτή την συμφωνία με την KTM και την Red Bull. Είναι μια πολύ ανταγωνιστική μάρκα και ήδη δεν μπορώ να περιμένω να ξεκινήσω την δουλειά μου μαζί τους το χειμώνα, για να επιτεθώ την επόμενη σεζόν. Θέλω να μάθω όσα περισσότερα γίνεται την πρώτη χρονιά και να παλέψω για την κορυφή, την δεύτερη.»

Στο ίδιο πνεύμα, ο επικεφαλής της νέας του ομάδας, Aki Ajο, είπε: «Νιώθω ότι ο Martin είναι ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα στον χώρο του. Είμαι ενθουσιασμένος που τον καλωσορίζουμε στην ομάδα μας»