• 1.459 ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΜΟΝΤΕΛΑ
    Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές
Royal Enfield HNTR 350: Πρώτη επαφή
Royal Enfield HNTR 350: Πρώτη επαφή
Royal Enfield HNTR 350: Πρώτη επαφή
Royal Enfield HNTR 350: Πρώτη επαφή
Royal Enfield HNTR 350: Πρώτη επαφή
Royal Enfield HNTR 350: Πρώτη επαφή
  • Royal Enfield HNTR 350: Πρώτη επαφή
  • Royal Enfield HNTR 350: Πρώτη επαφή
  • Royal Enfield HNTR 350: Πρώτη επαφή
  • Royal Enfield HNTR 350: Πρώτη επαφή
  • Royal Enfield HNTR 350: Πρώτη επαφή
  • Royal Enfield HNTR 350: Πρώτη επαφή

Royal Enfield HNTR 350: Πρώτη επαφή

Το νέο HNTR 350 βρίσκεται ήδη στη χώρα μας και ελληνική αντιπροσωπία μας έδωσε την ευκαιρία για μια σύντομη επαφή με τη μοτοσυκλέτα που αναμένεται να αποτελέσει τον επόμενο σταθμό της εταιρίας.

Όταν ακούς το όνομα Royal Enfield το μυαλό σου πάει κατευθείαν στις κλασσικές μοτοσυκλέτες, καθώς το όνομα της εταιρίας είναι άμεσα συνυφασμένο με αυτές. Επειδή όμως είναι πλέον ξεκάθαρο ότι αναβάτες κάθε ηλικίας γοητεύονται από τη ρετρό εμφάνιση, η Royal Enfield φαίνεται ότι θέλησε να προσεγγίσει και αυτούς που είναι ή αισθάνονται νέοι, με ένα μοντέλο το οποίο στοχεύει ξεκάθαρα και στην ευρωπαϊκή αγορά. Το νέο HNTR 350 βρίσκεται ήδη στη χώρα μας και ελληνική αντιπροσωπία μας έδωσε την ευκαιρία για μια σύντομη επαφή με τη μοτοσυκλέτα που αναμένεται να αποτελέσει τον επόμενο σταθμό της εταιρίας.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Νέα προσέγγιση με πιο νεανικό στυλ

Πριν ακόμη το πλησιάσουμε, το πρώτο που μας έκανε εντύπωση ήταν φυσικά η εμφάνιση, καθώς αποτελεί και ένα από τα δυνατότερα χαρτιά του HNTR 350. Λίγες μοτοσυκλέτες σε αυτή την κατηγορία τιμής έχουν τόσο χαρακτήρα. Κλασσικό μεν αλλά παράλληλα φρέσκο, χωρίς πλαστικά αλλά και χωρίς χρώμιο, με στρογγυλό προβολέα αλλά χυτές ζάντες αλουμινίου και αναλογικό ταχύμετρο με διακριτικές ψηφιακές ενδείξεις, διαφέρει τόσο όσο από τις υπόλοιπες μοτοσυκλέτες της εταιρίας, με μια σχεδίαση που ταιριάζει σε κάθε ηλικία και με υψηλή ποιότητα κατασκευής που αποδεικνύει ότι έχει δοθεί προσοχή σε κάθε λεπτομέρεια. Και σε αυτές τις μοτοσυκλέτες η ποιότητα παίζει πολύ σημαντικό ρόλο, καθώς τίποτα δεν κρύβεται πίσω από πλαστικά. Τα μηχανικά μέρη όπως και τα φτερά είναι κατάμαυρα, δημιουργώντας όμορφη αντίθεση με τα χρώματα του ρεζερβουάρ από τα οποία ο συνδυασμός μπλέ-άσπρου αντιπροσωπεύει με τον καλύτερο τρόπο το νέο ξεκίνημα της εταιρίας. Mε το ισχυρό σήμα της Royal Enfield να δεσπόζει, το HNTR 350  είναι σίγουρο ότι θα σου κεντρίσει το ενδιαφέρον, πριν καν το οδηγήσεις.

Σκοπός του όμως δεν είναι να ξεχωρίζει μόνο στον τομέα της εμφάνισης. Παρότι μοιράζεται αρκετά στοιχεία με τα Meteor 350 και Classic 350 έπρεπε να διαφέρει και στην αίσθηση που σου προσφέρει οδηγώντας το. Μεγάλο ρόλο σε αυτό παίζει η θέση οδήγησης η οποία φέρνει το σώμα σε πιο όρθια θέση σε σχέση με ένα cruiser, με την αφράτη σέλα να φροντίζει για την άνετη παραμονή επάνω της. Το ύψος της τελευταίας βρίσκεται στα 790χιλ ώστε να πατάς εύκολα και με τα δύο πόδια στο έδαφος, ενώ το τιμόνι είναι όσο φαρδύ χρειάζεσαι για να μην ¨τεντώνεσαι¨, ακόμη και αν το ύψος σου είναι κάτω του μετρίου.

Ευκολοδήγητο για κάθε αναβάτη

Γυρνώντας τον vintage διακόπτη της μίζας, ο γνωστός μονοκύλινδρος αεροελαιόψυκτος κινητήρας 349 κυβικών ζωντανεύει και οι χαρακτηριστικές πιστονιές στο ρελαντί χαϊδεύουν τα αυτιά σου, με τον ήχο που περιμένεις να ακούσεις από μια Royal Enfield. Οι 20,2 ίπποι που αποδίδει σίγουρα δεν βάζουν φωτιά στον δρόμο, όμως κάτι τέτοιο απλώς δεν σε απασχολεί. Με το HNTR 350 απολαμβάνεις στο έπακρο το αίσθημα ελευθερίας που μπορεί να σου χαρίσει μια μοτοσυκλέτα, με τη ροπάτη και χωρίς ίχνος κραδασμών λειτουργία του κινητήρα να συνδυάζεται με ένα 5τάχυτο κιβώτιο για σεμινάριο, αλλά και με γλυκιά απόκριση στο άνοιγμα του γκαζιού. Αν στα παραπάνω προσθέσεις και τη χαμηλή κατανάλωση η οποία όπως γνωρίζουμε από το Meteor δεν ξεπερνά 3λτ/100χλμ, είναι εύκολο να καταλάβεις πως μια μοτοσυκλέτα με ρετρό στυλ μπορεί να γίνει το καθημερινό σου commuter.

Το HNTR 350 είναι το μοναδικό μοντέλο της Royal Enfield με τροχούς 17 ιντσών, ενώ παράλληλα έχει και πιο κοντό μεταξόνιο από Meteor και Classic στοιχεία που το κάνουν αισθητά πιο ευέλικτο, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι υστερεί σε σταθερότητα. Κινείσαι με την ίδια άνεση τόσο σε σφικτές διαδρομές όσο και σε ευθείες με το κοντέρ κολλημένο στην τελική του (λίγο πάνω από τα 120χλμ/ώρα), αφού οι αναρτήσεις αποσβένουν ικανοποιητικά τις ανωμαλίες (τα πίσω αμορτισέρ έχουν διαδρομή 102χιλ - μεγαλύτερη κατά 22χιλ από του Meteor-) δίνοντας όμως και σωστή αίσθηση χωρίς να είναι υπερβολικά μαλακές.

Μετά από τη σύντομη συμβίωση μαζί του, το HNTR 350 μας απέδειξε ότι τα βήματα της Royal Enfield κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση, με ένα μοντέλο ιδανικό για πρώτη μοτοσυκλέτα, αλλά και για αυτούς που θέλουν κάτι ξεχωριστό για τις καθημερινές τους μετακινήσεις και όχι μόνο. Με κερασάκι στην τούρτα την τιμή των 4.390 – 4.490 ευρώ για το δίχρωμο, όλα δείχνουν ότι έχει κάθε λόγο να αποκτήσει το δικό του κοινό όχι μόνο στην Ευρώπη αλλά και στην Ελλάδα.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »