net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Φάκελος Piaggio στο τεύχος Νο1 του Moto Τρίτη

Πρόκειται για μία από τις πιο ιστορικές εταιρείες, όχι μόνο στην αγορά της Ιταλίας και της Ευρώπης, αλλά ολόκληρου του κόσμου. «Σύστησε» το scooter στο ευρύ κοινό, δημιούργησε ένα δίκυκλο ορόσημο όπως η Vespa και πλέον αναπτύσσεται ως ένας από του μεγαλύτερους κατασκευαστές.

 
H Piaggio εδρεύει στο Pontedera της Ιταλίας και υφίσταται από το 1884. Αρχικά, η εταιρεία παρήγαγε ατμομηχανές και βαγόνια τρένου. Κατά τη διάρκεια του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου επικεντρώθηκε στην αεροναυπηγική, παράγοντας μαχητικά και βομβαρδιστικά αεροσκάφη μέχρι και τον Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο, όπου οι εγκαταστάσεις καταστράφηκαν ολοσχερώς από τις συμμαχικέ δυνάμεις.

Σε ένα οικονομικά άθλιο μεταπολεμικό περιβάλλον, η Piaggio αφουγκράστηκε την ανάγκη του κόσμου για φθηνά και αξιόπιστα μεταφορικά μέσα και δημιούργησε την Vespa, η οποία έμελλε στα επόμενα χρόνια να μετατραπεί από ένα «εργαλείο» δουλειάς, στο απόλυτο δίκυκλο «trend», με εκατοντάδες χιλιάδες ορκισμένους οπαδούς και φίλους σε όλο τον κόσμο.

Η συνέχεια είναι λίγο πολύ γνωστή, με τη Piaggio να ηγείται σταθερά στην διαμόρφωση των τάσεων της παγκόσμιας αγοράς που σχετίζεται με τα scooter, παρουσιάζοντας συνεχώς νέα και καινοτόμα μοντέλα. Σήμερα, η Piaggio Group είναι ιδιοκτήτρια επτά εταιρειών (Gilera, Derbi, Aprilia, Ligier, Moto Guzzi, Vespa και Laverda), αποτελεί τον τέταρτο μεγαλύτερο κατασκευαστή scooter στον κόσμο, παράγει περισσότερα από 600.000 οχήματα το χρόνο και απασχολεί προσωπικό 6.700 ατόμων, σε περισσότερες από 50 χώρες. Περισσότερα σχετικά με τη Piaggio μπορείτε να βρείτε στο τεύχος Νο1 του Moto Τρίτη, που θα κυκλοφορήσει στις 06/01/2009

 

PIAGGIO - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ