Έχει αυτονομία 100 χιλιόμετρα

Η ζωή της μπαταρίας είναι περίπου 10 χρόνια.

Έγχρωμη TFT οθόνη 4,3 ιντσών

Θα είναι διαθέσιμη σε ασημί με λεπτομέρειες σε έξι διαφορετικά χρώματα.

Ο αναβάτης μπορεί να συνδέσει το κινητό του μέσω Bluetooth.

Ηλεκτρική Vespa

Ακριβώς ένας χρόνος πέρασε από τότε που η Vespa ανακοίνωσε την πρόθεσή της να κατασκευάσει ένα αμιγώς ηλεκτρικό scooter, μέχρι την παρουσίαση της νέας Elettrica στην έκθεση του Μιλάνο.

Σύμφωνα με την Piaggio, στην οποία ανήκει η Vespa, η νέα Elettrica έχει αυτονομία της τάξεως των 100 χιλιομέτρων και η μπαταρία της χρειάζεται τέσσερις ώρες για να φορτίσει πλήρως από μια συμβατική οικιακή πρίζα. Επίσης, ανακοινώνεται ότι η ζωή της μπαταρίας είναι περίπου 10 χρόνια, ενώ 1000 κύκλοι φόρτισης θα μειώσουν τη χωρητικότητα της μπαταρίας στο 80%.

Σχεδιαστικά, η Elettrica είναι άμεσα αναγνωρίσιμη ως μέλος της οικογένειας των Vespa και θα είναι διαθέσιμη σε ασημί με λεπτομέρειες σε έξι διαφορετικά χρώματα, όπως μπλε και πορτοκαλί. Όλες οι απαραίτητες πληροφορίες προβάλλονται σε μια έγχρωμη TFT οθόνη 4,3 ιντσών, η οποία μπορεί να συνδεθεί με το κινητό του αναβάτη μέσω Bluetooth και να τον ενημερώσει για εισερχόμενα μηνύματα και κλήσεις.

Μετά την ηλεκτρική Vespa θα ακολουθήσει και μια υβριδική έκδοση, η οποία θα διαθέτει έναν βενζινοκινητήρα που θα λειτουργεί ως γεννήτρια φορτίζοντας τη μπαταρία και θα ανεβάζει την αυτονομία στα 200 χιλιόμετρα.