Οι παραγγελίες θα γίνονται αποκλειστικά διαδικτυακά.

Διαθέσιμη από τον Οκτώβριο

Μοντέρνος σχεδιασμός με κλασικά στοιχεία.

Vespa Elettrica: Μπαίνει σε παραγωγή

Η πρωτοποριακή ηλεκτρική Vespa που είχαμε δει στην περσινή EICMA μπαίνει τον επόμενο μήνα σε παραγωγή και από τον Οκτώβριο θα είναι διαθέσιμη.

Η πολυαναμενόμενη ηλεκτρική εκδοχή του πιο φημισμένου ίσως scooter του Piaggio Group, θα μπει σε παραγωγή τον Σεπτέμβριο και μάλιστα στο ίδιο εργοστάσιο σε επαρχία της Πίζας που “γεννήθηκε” η πρώτη Vespa το 1946. Η Elettrica θα είναι διαθέσιμη από τον Οκτώβριο με τις παραγγελίες να γίνονται αποκλειστικά διαδικτυακά μέσα από την ιστοσελίδα που θα δημιουργηθεί για το σκοπό αυτό.



Η τιμή της αναμένεται να κυμανθεί στα επίπεδα των πιο ακριβών Vespa που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην αγορά, αλλά πρόκειται για ένα πολύ προηγμένο τεχνολογικά δίτροχο, που θα ανεβάσει πολύ τον πήχη σε επίπεδο πρακτικότητας και ευκολίας χρήσης. Η διάθεσή της θα ξεκινήσει από την Ευρώπη και στη συνέχεια θα επεκταθεί και στην Αμερική, ενώ το 2019 θα πατήσει τους τροχούς της στην Ασία.

Η Vespa Elettrica ανοίγει νέους ορίζοντες για την Piaggio και φέρνει καινοτόμες τεχνολογίες, ενώ στο άμεσο μέλλον θα μπορεί να ενσωματώνει λύσεις που δοκιμάζονται αυτή τη στιγμή στην Gita, το ρομπότ που ετοιμάζει η Piaggio Fast Forward στη Βοστόνη. Ένα παρόμοιο σύστημα τεχνητής νοημοσύνης θα επιτρέψει στη Elettrica να προσαρμόζεται και να αντιδρά στις εντολές του αναβάτη. Θα αντιλαμβάνεται την παρουσία ανθρώπων και άλλων οχημάτων γύρω της αναγνωρίζοντας πιθανούς κινδύνους, ενώ θα καταλαβαίνει τα σήματα και θα μπορεί να βρίσκει εναλλακτικές διαδρομές για να αποφεύγει την κίνηση. Όλα αυτά θα την μετατρέψουν σε ένα ιδιαίτερα αποτελεσματικό και ασφαλές δίκυκλο που θα δώσει νέα διάσταση στην καθημερινή μετακίνηση.