Νέο Piaggio MP3 300 hpe

Ανανέωση για το μικρότερο από τα MP3 της Piaggio, με νέα σχεδίαση, νέο κινητήρα και πολλές ακόμα αλλαγές. Δείτε περισσότερα.

Η Piaggio, στα πλαίσια της EICMA, ανακοίνωσε και το νέο τρίτροχο scooter, MP3 300 hpe. To μοντέλο αποτελεί το μικρότερο και πιο ευέλικτο μοντέλο της σειράς των MP3 και φέρει αρκετά νέα στοιχεία.

Η σχεδίαση του νέου μοντέλου είναι πιο αιχμηρή από τα μεγαλύτερα «αδέρφια» του, με τα χαρακτηριστικά διπλά φωτιστικά σώματα και την κεντρική «γραβάτα» να κυριαρχούν. Η ζελατίνα είναι ενσωματωμένη στις σχεδιαστικές γραμμές του μοντέλου, ενώ νέοι είναι οι λασπωτήρες –μέρος της προσπάθειας να στενέψει η οπτική εντύπωση από το εμπρός μέρος του μοντέλου.
Κάτω από την δύο επιπέδων σέλα του μοντέλου, μπορούν να φιλοξενηθούν 2 κράνη τύπου jet, ενώ πάνω από τον πίνακα οργάνων, υπάρχει ντουλαπάκι για μικροαντικείμενα με παροχή ρεύματος USB.

O νέος κινητήρας 300 hpe του μοντέλου, είναι τετραβάλβιδος και υδρόψυκτος, με δυνατότητα απόδοσης 24,6 ίππων και 2,5 kgm ροπής, δύο τιμές αυξημένες σε σχέση με το παρελθόν κατά 16% και 9% αντίστοιχα. Η κυλινδροκεφαλή είναι νέα, το πιστόνι είναι επίσης ανασχεδιασμένο, ενώ και το μπεκ καυσίμου είναι νέο, υψηλής πίεσης. Όλα αυτά στοχεύουν φυσικά στην βελτίωση της ποιότητας και της αποδοτικότητας καύσης. Το μπουζί είναι επίσης νέο, τεχνολογίας ιριδίου.

Πλήρως ανασχεδιασμένη είναι η μετάδοση του μοντέλου. Το CVT σύστημα φέρει νέο ιμάντα, νέα υλικά και νέα γεωμετρία, με στόχο την ακόμη πιο ήσυχη λειτουργία. Το MP3 300 hpe θα εξοπλίζεται με σύστημα ABS 3 καναλιών και ASR, ενώ οι τροχοί είναι 13 ιντσών.

Τέλος, το μοντέλο θα εξοπλίζεται με την πλατφόρμα PIAGGIO MIA, σύστημα διασύνδεσης με smartphone, μέσω του οποίου ο αναβάτης θα μπορεί να εμφανίζει στο κινητό του πολλές ενδείξεις λειτουργίας του μοντέλου –ακόμη και γωνία κλίσης, επιτάχυνση, διαθέσιμη ροπή και ισχύ και κατανάλωση καυσίμου-, την κατάσταση των ελαστικών του και δεδομένα πλοήγησης.