Η νέα Piaggio Vespa Elettrica του 2020

EICMA 2019: Η νέα Piaggio Vespa Elettrica

Η αρχική Vespa Elettrica με 45χλμ./ώρα τελικής θα συνεχίσει να βρίσκεται στη γκάμα της ιταλικής εταιρίας, όμως η νέα Elettrica υπόσχεται μέγιστη ταχύτητα 70 χλμ./ώρα με την ίδια αυτονομία μπαταρίας.

Η νέα Vespa Elettrica χρησιμοποιεί το ίδιο μοτέρ, ελεγκτή και μπαταρία με το προηγούμενο μοντέλο (το οποίο θα παραμείνει στην γκάμα), αλλά η εταιρεία λέει ότι τα εξαρτήματα έχουν «βελτιστοποιηθεί».
 

Η επιτάχυνση παραμένει η ίδια με την πιο αργή έκδοση και σε λειτουργία ECO η μέγιστη ταχύτητα εξακολουθεί να είναι στα 45 χιλιόμετρα ανά ώρα, με το ίδιο εύρος αυτονομίας 100 χιλιομέτρων. Όμως, το νέο μοντέλο διαθέτει λειτουργία Power, η οποία αυξάνει την τελική ταχύτητα στα 70 χλμ./ώρα μειώνοντας παράλληλα την αυτονομία της μπαταρίας στα 70 χιλιόμετρα.
 
Η Piaggio ισχυρίζεται ότι ενώ η μπαταρία λιθίου της νέας Elettrica έχει το ίδιο μέγεθος και βάρος με την ΅ΆαργήΆΆ έκδοση, έχει τροποποιηθεί για να παράγει μεγαλύτερη συνεχόμενη ισχύ, χάρη και στις τροποποιήσεις στον ελεγκτή. Αυτό επέτρεψε στους μηχανικούς να ενσωματώσουν έναν μεγαλύτερο λόγο τελικής μετάδοσης, που αυξάνει την τελική ταχύτητα, καθώς και ακόμα πιο αθόρυβη λειτουργία χάρη στις χαμηλότερες στροφές του κινητήρα με την ίδια ταχύτητα στο δρόμο. Η μέγιστη ισχύς είναι 4kW, με συνεχή ισχύ 3.6kW, ενώ η ροπή αγγίζει τα 200ΝΜ.
 
Για να επιτευχθεί η φόρτιση, ένα καλώδιο μπαίνει κάτω από το κάθισμα, εκεί όπου συνήθως βρίσκεται η τάπα του  ρεζερβουάρ το οποίο συνδέεται είτε σε μια τυπική πρίζα τοίχου είτε σε έναν δημόσιο σταθμό φόρτισης. Μια πλήρης φόρτιση στα 220V διαρκεί τέσσερις ώρες.
 
Η μπαταρία - η οποία επαναφορτίζεται επίσης κατά την πέδηση – αντέχει για 1.000 πλήρεις κύκλους φόρτισης, μια αντιστοιχία της τάξεως των 48.000 έως 72.000 χιλιομέτρων. Αυτό σημαίνει περίπου δέκα χρόνια για τους περισσότερους ιδιοκτήτες. Η Vespa λέει ότι η μπαταρία εξακολουθεί να διατηρεί το 80% της φόρτισης σε αυτό το σημείο, οπότε θα συνεχίσει να λειτουργεί, αλλά η αυτονομία θα μειωθεί στα 55 έως 80 χιλιόμετρα, ένα νούμερο που και πάλι είναι αρκετό για του περισσότερους στην καθημερινή τους μετακίνηση.
 
Η TFT οθόνη 4,3 ιντσών του πίνακα οργάνων μπορεί να συνδεθεί με το smartphone σας για ειδοποιήσεις και έλεγχο μουσικής μέσω των κουμπιών, ενώ ο φωτισμός είναι τεχνολογίας LED. Μια υποδοχή φόρτισης USB βρίσκεται στο χώρο των ποδιών.