To Piaggio One

Piaggio One: Αποκάλυψη αυτονομίας και πρώτων τιμών

Ξεκινάει πολύ κάτω από τα 3.000 ευρώ! Αποκαλύφθηκαν στα διεθνή μέσα, πληροφορίες για το νέο ηλεκτρικό scooter της Piaggio ονόματι One, που είδαμε και τις προηγούμενες ημέρες. Σας ικανοποιούν οι προδιαγραφές ή θα θέλατε και κάτι παραπάνω;

Πριν από λίγες ημέρες, η Piaggio αποκάλυψε το Piaggio One, το πιο προσιτό ηλεκτρικό scooter της εταιρείας για το οποίο μας είχε προϊδεάσει, και πριν αρκετό καιρό. Τώρα, μετά την αποκάλυψη του μοντέλου και στην έκθεση του Πεκίνου, αποκαλύφθηκαν τα πρώτα στοιχεία για αυτό και είναι σίγουρο ότι θα συζητηθούν.
 
Αρχικά, επιβεβαιώνεται ότι το μοντέλο θα γίνει διαθέσιμο αρχικά σε τρεις εκδόσεις: One, One+ και One Active. Η πρώτη, θα έχει μπαταρία 48 Volt χωρητικότητας 1,8 kWh και θα προσφέρει αυτονομία 55 χιλιομέτρων, με μέγιστη ταχύτητα 45 χλμ/ώρα. Η έκδοση One+ θα φέρει μεγαλύτερη μπαταρία (2,3 kWh) και η αυτονομία του θα αγγίζει τα 100 χιλιόμετρα, όπως δηλώνει η εταιρεία. Και οι δύο αυτές εκδόσεις, θα έχουν ηλεκτροκινητήρα ισχύος 1,6 ίππων και ροπής 8,7 kgm, ενώ θα είναι κατάλληλες και για οδήγηση με δίπλωμα AM ή αυτοκινήτου.
 
Στην κορυφή των προσφερόμενων εκδόσεων, θα στέκεται η One Active, η οποία θα έχει ισχυρότερο ηλεκτροκινητήρα, 3,2 ίππων και ροπής 9,7 kgm. Η τελική ταχύτητα θα είναι μεγαλύτερη, στα 60 χλμ/ώρα και η μέση αυτονομία της έκδοσης, ανακοινώνεται στα 85 χιλιόμετρα. Η One Active θα απαιτεί δίπλωμα μοτοσυκλέτας (Α1) ή, πιθανολογούμε, και αυτοκινήτου, αν συμφωνεί και με την νέα νομοθεσία όταν αποκαλυφθεί επίσημα και για την Ευρώπη. Αμφότερες εκδόσεις, έχουν χρόνο επαναφόρτισης 6 ώρες, ενώ η μπαταρία θα μπορεί να αφαιρεθεί.
 
Παράλληλα, ανακοινώθηκαν και οι πρώτες τιμές για τα One: Για την κινεζική αγορά, το μοντέλο θα ξεκινά από τα 17.800 Yuan, που αντιστοιχούν σε 2.300 ευρώ. Αναμφίβολα είναι μια πολύ ανταγωνιστική τιμή, αλλά μην ξεχνάτε ότι μιλάμε για την αγορά της Κίνας και, μέχρι τα μοντέλα να επιβεβαιωθούν και για εμάς, η τιμή πιθανόν θα είναι αρκετά διαφορετική…