Θα μπορούσε η Piaggio να εξοπλίσει και μοντέλα όπως το Beverly με τεχνολογία ραντάρ;

Και η Piaggio στο παιχνίδι των ραντάρ μοτοσυκλέτας

Υπόσχεται να ξεπεράσει τις Ducati και BMW; Πληροφορίες θέλουν την Piaggio να ετοιμάζει ίσως την κορυφαία τεχνολογία ραντάρ, που θα χρησιμοποιήσει στα μοντέλα του μέλλοντος. Εσείς θα θέλατε το Beverly σας με… ραντάρ;

Τεχνολογία ραντάρ απευθείας από το τμήμα ρομποτικής της, ετοιμάζεται να χρησιμοποιήσει στα δίκυκλα της η Piaggio. Πιο συγκεκριμένα, το τμήμα Piaggio Fast Forward, που ασχολείται με την ρομποτική και έχει έδρα την Βοστώνη των ΗΠΑ, ανακοίνωσε την παρουσίαση μιας νέας πλατφόρμας τεχνολογίας ραντάρ, με σκοπό την χρήση σε μοτοσυκλέτες και scooters της Piaggio, αλλά και τρίτων πελατών, στο μέλλον.

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το στο facebook »

 
Όπως ανακοινώνει η εταιρεία, η PFF σε συνδυασμό με την Vayyar Imaging ανέπτυξε έναν νέο αισθητήρα ραντάρ, μέρος του πρώτου στον κόσμο, 4-διάστατου συστήματος ραντάρ για χρήση σε εφαρμογές μοτοσυκλέτας. Ο αισθητήρας και το σύστημα λειτουργίας του, θα αποτελούν μέρος των συστημάτων ARAS – Advanced Rider Assistance Systems της Piaggio ή, ελληνιστί, «προχωρημένα συστήματα υποβοήθησης αναβάτη».
 
Σύμφωνα με όσα δημοσιεύει η Piaggio, το σύστημα ARAS θα δίνει στον αναβάτη δυνατότητες όπως ανίχνευση τυφλού σημείου (BSD), υποβοήθηση αλλαγής λωρίδας (LCA) και προειδοποίηση εμπρόσθιας σύγκρουσης (FCW). Ο αισθητήρας ραντάρ του συστήματος θα μπορεί να έχει εμβέλεια της τάξης των 100 μέτρων, ενώ θα λειτουργεί και σε μεγάλες γωνίες κλίσης.
 
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η Piaggio θα παρουσιάσει τα πρώτα μοντέλα δικύκλων της με την τεχνολογία ραντάρ, εντός του 2022.
 

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το στο facebook »