Piaggio: Συνεργασία με την Autoliv για αερόσακους σε δίκυκλα

Piaggio: Συνεργασία με την Autoliv για αερόσακους σε δίκυκλα

Η συζήτηση για τοποθέτηση συστημάτων αερόσακου στα δίκυκλα μαίνεται εδώ και πολλά χρόνια, ενώ ανάλογη εξέλιξη βλέπουμε κυρίως στον προστατευτικό εξοπλισμό αναβατών.

Τώρα, φαίνεται το θέμα θα επανέλθει, αφού όπως αναφέρουν πηγές εξ Ιταλίας, η Piaggio συνάπτει μια νέα συνεργασία με την Autoliv, με στόχο την δημιουργία συστημάτων αερόσακου, για χρήση με scooters.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

 

Συνεργασία για την τοποθέτηση αερόσακων πάνω στα scooters

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν οι Ιταλοί, η συμφωνία συνεργασίας θα δει τις Piaggio και Autoliv να δημιουργούν συστήματα αεροσάκου, που θα τοποθετούνται πάνω στα μοντέλα που θα τους χρησιμοποιούν. Δεν γίνεται περαιτέρω περιγραφή για το πώς ακριβώς οι αερόσακοι αυτοί θα προστατεύουν τον αναβάτη, όμως μπορεί να εικάσει κανείς ότι στόχος τους θα είναι η απορρόφηση ενέργειας, ανάλογα με το εκάστοτε ατύχημα και τις δυνάμεις που θα δέχεται ο αναβάτης. Το ρεπορτάζ αφήνει να εννοηθεί, ότι παραπάνω από ένας αερόσακος θα χρησιμοποιείται, κάνοντας έτσι το σύστημα ανάλογο με αυτό των αυτοκινήτων του σήμερα.
 

Θα σώζονται 100.000 ζωές το χρόνο μέχρι το 2030

Ο στόχος συμβολής στην οδική ασφάλεια, από την Autoliv και την Piaggio, είναι σημαντικός, αφού αποσκοπεί στην σωτηρία 100.000 ανθρώπων ετησίως, μέχρι το 2030. Ο CEO και πρόεδρος της Autoliv, Mikael Bratt, δήλωσε για την συνεργασία: «Οι μοτοσυκλέτες είναι αυξανόμενα δημοφιλείς στον κόσμο, μια δημοφιλία που οφείλεται τόσο στην αστικοποίηση και στην πυκνότητα κατοίκησης των πόλεων, όσο και στην ευκολία και άνεση χρήσης των δίκυκλων οχημάτων. Σήμερα αυτά τα οχήματα είναι εξοπλισμένα με εξελιγμένα συστήματα ασφαλείας, όπως ABS και ASR και η πρόβλεψη για αερόσακους θα συμβάλλει σε ένα επόμενο βήμα σε αυτή την κατεύθυνση.»  


Τα δίκυκλα γίνονται ακόμα πιο… αυτοκίνητα!
-Νέα συνεργασία στα σκαριά, όπως αναφέρουν διεθνείς πηγές
-Στόχος να σώζονται 100.000 ζωές τον χρόνο
-Αερόσακοι θα χρησιμοποιούνται σε δίκυκλα και τρίτροχα
Πιστεύετε ότι οι αερόσακοι στα scooters θα τα κάνουν ασφαλέστερα;