net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Οικονομική ενίσχυση του R&D της Piaggio

Δάνειο ύψους 150 εκατομμυρίων ευρώ δόθηκε από την ΕΙΒ (Ευρωπαϊκή Επενδυτική Τράπεζα) στη Piaggio, προκειμένου να ενισχυθεί το τμήμα έρευνας και εξέλιξης και να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την παρουσίαση οικονομικότερων, ασφαλέστερων και φιλικότερων προς το περιβάλλον οχημάτων.

 
Σύμφωνα με τον οικονομικό διευθυντή της Piaggio, Michele Pallottini, οι πόροι αυτοί καλύπτουν το 50% του προϋπολογισμού της εταιρείας για το τμήμα R&D, το οποίο αναμένεται να απορρόφηση μέχρι και το 2012, 320 εκατομμυρίων ευρώ. Οι τομείς στους οποίος θα εστιάσει η Piaggio τα επόμενα χρόνια αφορούν στα ηλεκτρικά / υβριδικά οχήματα, στη βελτιστοποίηση της κατανάλωσης καυσίμου αλλά και στην ασφάλεια.

Το δάνειο αυτό αποτελεί μέρος ενός μεγαλύτερου πλάνου οικονομικής ενίσχυσης των Ευρωπαϊκών αυτοκινητο - μοτοσικλετοβιομηχανιών, ώστε να αποφευχθεί το «πάγωμα» της έρευνας και της εξέλιξης ένεκα της οικονομικής κρίσης. Τα συνολικά 30 δισεκατομμύρια ευρώ που θα διατεθούν από την EIB στα επόμενα δύο χρόνια, αφορούν επίσης στις εναλλακτικές πηγές ενέργειας και στην έρευνα για τις κλιματικές αλλαγές και πρόκειται να απορροφηθούν από φορείς και εταιρείες που εργάζονται πάνω σε αυτούς τους τομείς.

 

PIAGGIO - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ