net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Η έκθεση θα είναι ανοικτή στο κοινό από 30 Νοεμβρίου έως και τις 31 Ιανουαρίου.

Περισσότερα από 17 εκατομμύρια σκούτερ Vespa έχουν παραχθεί και πωληθεί παγκοσμίως.

Piaggio: Έκθεση για το δημιουργό της Vespa

Σε μια έκθεση αφιερωμένη στον εφευρέτη της θρυλικής Vespa προχωρά η Piaggio, στο μουσείο της στην Pontedera. Η έκθεση θα είναι ανοικτή έως τις 31 Ιανουαρίου 2012.

 
"Corradino D’Ascanio: ο άνθρωπος, η ιδιοφυία, ο μάγος, ο θρύλος": εγκαινιάστηκε μία σημαντική έκθεση στο μουσείο της Piaggio στην Pontedera, ανοικτή στο κοινό έως το τέλος Ιανουαρίου 2012, που αποδίδει φόρο τιμής στον εφευρέτη της Vespa, εξερευνώντας την περιπετειώδη ζωή του και τις αναρίθμητες καινοτόμες ιδέες του. Θα ακολουθήσει μία ειδική συλλογή γραμματοσήμων αφιερωμένη στον D’Ascanio την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου στο Μουσείο της Piaggio.

Ο Corradino D’Ascanio, η μεγάλη ιδιοφυία της αεροναυτικής μηχανικής που εφηύρε τη Vespa, είναι το θέμα της σημαντικής αυτής έκθεσης που σχεδιάστηκε και οργανώθηκε από το Ίδρυμα Piaggio, με τη συνεργασία του αρχιτέκτονα Enrico Agonigi, στο Μουσείο Piaggio στην Pontedera (www.museopiaggio.it). Η έκθεση θα είναι ανοικτή στο κοινό από 30 Νοεμβρίου έως και τις 31 Ιανουαρίου.

Παρουσιάζοντας μια εκτενή συλλογή από διάφορες δουλειές του, αυθεντικά σχέδια, έγγραφα και εκδόσεις της εποχής, καθώς επίσης και ορισμένα από τα πιο παλιά και αντιπροσωπευτικά μοντέλα Vespa από τη συλλογή του Μουσείου της Piaggio, η έκθεση τιμά τόσο τον D’Ascanio όσο και τη γέννηση ενός πραγματικού σημείου αναφοράς του ιταλικού στιλ και της βιομηχανίας, διάσημο πλέον σε όλο τον κόσμο. Με βάση τη δημιουργία του πρώτου μοντέλου, του “98cc” το οποίο δημιουργήθηκε από τον D’Ascanio με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας στις 23 Απριλίου του 1946, περισσότερα από 17 εκατομμύρια σκούτερ Vespa έχουν παραχθεί και πωληθεί παγκοσμίως.

 

PIAGGIO - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ