net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

H Piaggio ανέθεσε στους σπουδαστές του Ινστιτούτου Design του Τορίνο να σχεδιάσουν τα μελλοντικά της οχήματα.

To Mantis του James Fina είναι ένα οικολογικό τρίροδο που μπορεί να διπλώσει όταν σταθμεύει.

Concepts για την Piaggio από φοιτητές

Ηλεκτρικά concepts για αστική χρήση ανέπτυξαν οι τριτοετείς φοιτητές του Ινστιτούτου Design του Τορίνο, με τα αποτελέσματα να είναι εντυπωσιακά, αν και – προς το παρόν τουλάχιστον – καθαρά θεωρητικά.

 

Αναλυτικότερα, η Piaggio ανέθεσε στους τριτοετείς φοιτητές του IED του Τορίνο να της παρουσιάσουν σχέδια για τα οχήματα του μέλλοντος, λαμβάνοντας υπόψη κατά τη διαδικασία την παράδοση και τη φιλοσοφία της ιταλικής εταιρείας. Της ανάθεσης προηγήθηκε μια εκτεταμένη έρευνα και ανάλυση της αγοράς δικύκλου, έτσι ώστε τα αποτελέσματα της εργασίας των σπουδαστών να ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Οι εργασίες των σπουδαστών σχεδιάστηκαν, έπειτα μεταφέρθηκαν σε κλίμακα 1:1 (με όλους τους απαραίτητους υπολογισμούς που καθιστούν το μοντέλο οδηγίσιμο και συμβατό με τις υπάρχουσες προδιαγραφές) και, τέλος, απεικονίστηκε σε 3D. Τα τρία εικονιζόμενα μοντέλα είναι αυτά που διακρίθηκαν. Το πρώτο ονομάζεται Lady Bug, σχεδιάστηκε από τον Lorenzo Berson και, σύμφωνα με τον ίδιο, διαθέτει την ευελιξία μιας μοτοσικλέτας. Το δεύτερο, το Mantis του James Fina, ένα οικολογικό τρίροδο, το οποίο διπλώνει όταν σταθμεύει και το Hey του Hugo Cohen, η σύγχρονη εκδοχή του γνωστού σε όλους μας Piaggio Ciao.

 

PIAGGIO - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ