Ipone: Η αποτελεσματικότερη λίπανση για τη μοτοσυκλέτα σας

Η Ipone εγγυάται την σωστή και αποτελεσματική λίπανση του κινητήρα σας μέσα από ποιοτικά προϊόντα ζωτικής σημασίας για την μακροζωία και την εύρυθμη λειτουργία του κινητήρα σας.

Ως γνωστόν, μια μηχανή εσωτερικής καύσης αποτελείται από πολλά μηχανικά μέρη, τα οποία κινούνται, περιστρέφονται, και παλινδρομούν με εξωπραγματικές ταχύτητες. Μπιέλες, στρόφαλοι, πιστόνια, εκκεντροφόροι, βαλβίδες, γρανάζια ταχυτήτων, υγρός συμπλέκτης, κ.α.. Κάθε φορά που εμείς ανοίγουμε το γκάζι, οι στροφές του κινητήρα εκτοξεύονται κατά μερικές χιλιάδες, με συνέπεια τη δραματική αύξηση της ταχύτητας κίνησης των μηχανικών μερών, και φυσικά τη μεγαλύτερη καταπόνηση τους. Σε αυτό το σημείο ακριβώς έρχεται το λιπαντικό να «σώσει» την κατάσταση, και να κάνει εφικτή τη σύγχρονη μετακίνηση με κινητήρες εσωτερικής καύσης. Το λάδι του κινητήρα, δεν είναι μόνο υπεύθυνο για να κρατάει τον κινητήρα δροσερό, αλλά παράλληλα προστατεύει από τις τριβές των μετάλλων μεταξύ τους, δημιουργώντας ένα προστατευτικό φιλμ.

Η Ipone με έδρα τη Νότια Γαλλία, βρίσκεται στο χώρο των λιπαντικών από το 1985, έχοντας μοναδική της φιλοσοφία και επιθυμία την δημιουργία και παραγωγή ανώτερης απόδοσης προϊόντων, αποκλειστικά για μοτοσυκλέτες. Το πάθος αυτό, αποτέλεσε την βάση της εταιρεία από την πρώτη ημέρα δημιουργίας της και παραμένει μέχρι και σήμερα καθοριστικό στοιχείο της ταυτότητας της. Αυτός είναι και ο λόγος που συνεχίζει να το εκφράζει και στο λογότυπο Ipone 100% Motorcycle!



Ξεκίνησε αρχικά ως μικρή εταιρεία, όμως πάντα διατηρούσε μεγάλους στόχους και έτσι κατάφερε μέσα σε μια δεκαετία ζωής από την ίδρυση της να εξαπλωθεί σε όλη τη Γαλλία και να απολαμβάνει σημαντικά αυξανόμενο διεθνές ενδιαφέρον ήδη από το 1995. Η εμπλοκή της σε διεθνούς κύρους πρωταθλήματα και οι συνεργασίες της με αναβάτες αγώνων, σε συνδυασμό με την συνεχή έρευνα και εξέλιξη των λιπαντικών που οδήγησε σε μια ολοκαίνουρια σειρά σύγχρονων προϊόντων συντήρησης, όλα μαζί συνέβαλαν στην αναγνώριση της Ipone σε πρωτοπόρο εταιρεία του χώρου.

Το 1995 παρουσίασε τη σειρά λιπαντικών με άρωμα φράουλας και η χρήση τους από τότε ως σήμερα, ήταν ένα στοιχείο που την ξεχώρισε από τον ανταγωνισμό και την έκανε ιδιαίτερα αγαπητή σε νεαρούς αναβάτες σε όλο τον κόσμο. Μέχρι σήμερα επεκτείνεται διεθνώς, όχι μόνο στον ευρωπαϊκό χώρο, αλλά και παγκόσμια. Χορηγεί ομάδες και αναβάτες στα πιο γνωστά και δημοφιλή πρωταθλήματα, προωθεί τη γκάμα της στα σύγχρονα μέσα δικτύωσης και διαθέτει τα κατάλληλα προϊόντα για όλες τις συνθήκες ανάβασης, τύπους μηχανών και σκληρότητα χρήσης.

Ένας από αυτούς, ο μοναδικός στο είδος του Τοm Pages, υπερταλαντούχος στο FΜΧ, με πολλές νίκες στα Free Style Παγκόσμια Πρωταθλήματα.


 
Τον Ιανουάριο του 2021, ο Pages θα λάβει μέρος στο  Enduropale dy Touquet, τον μεγαλύτερο off road αγώνα που οι συμμετέχοντες, οι μοτοσυκλέτες αλλά και οι μηχανικοί αναμετρώνται με ατέλειωτα χιλιόμετρα άμμου, τον άνεμο, το κρύο, τη βροχή ή ακόμα και το χιόνι, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες.



Αυτές τις ιδιαίτερα ακραίες συνθήκες επιλέγει η ΙΡΟΝΕ για να δοκιμάζονται τα προιόντα της. Σε τέτοια μοναδικά πεδία δράσης τα προιόντα της ΙΡΟΝΕ δείχνουν την δυναμική τους και φυσικά την < αντίσταση > και την ανθεκτικότητα σε αντίξοες και απρόβλεπτες παραμέτρους. Από το 2000 και μέχρι σήμερα συμμετέχει σταθερά κάθε χρόνο στον 3ήμερο αυτό event που συμπεριλαμβάνει και enduro αγώνες . Πάνω από 2.000 fans του είδους, επαγγελματίες αλλά και αρχάριοι δοκιμάζουν τα όριά τους και μαζί με αυτούς και η ΙΡΟΝΕ!

Η εμβληματική ΙΡΟΝΕ αποτελεί τον επίσημο και αποκλειστικό συνεργάτη- προμηθευτή λιπαντικών του MXGP, του παγκόσμιου πρωταθλήματος μοτοκρός. Παρομοίως συνεργάζεται με την KTM και την Red Bull στη διοργάνωση του Red Bull MotoGP Rookies Cup, την διεθνή αγωνιστική πλατφόρμα ανάδειξης νέων αναβατών που προετοιμάζονται για καριέρα αναβάτη στο MotoGP.



Αξίζει να επισημάνουμε ότι τα τελευταία χρόνια η γαλλική εταιρεία έχει εμπλουτίσει τη γκάμα των προϊόντων της με εξειδικευμένα λιπαντικά που απευθύνονται σε όλες τις κατηγορίες μοτοσυκλετών. Για κάθε είδους κινητήρα, δίχρονο ή τετράχρονο και κάθε χρήση καθημερινή μετακίνηση ή αγώνες.

Σε παράλληλη πορεία με την ΙΡΟΝΕ αλλά στην Ελληνική αγορά η εταιρία ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ Α.Ε., δραστηριοποιείται στο χώρο της μοτοσυκλέτας και προχωρά δυναμικά στην εισαγωγή και διανομή ανταλλακτικών πάντα μέσα από σημαντικές συνεργασίες με διεθνώς αναγνωρισμένα σήματα του χώρου.

Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ Α.Ε. με τεχνογνωσία 4 δεκαετιών που έχει περάσει στη δεύτερη γενιά και έχοντας στο δυναμικό της ακούραστα, έμπειρα αλλά και πολύτιμα στελέχη αναπτύσσεται συνεχώς και δικαιωματικά κατέχει μια θέση στο βάθρο των υποδειγματικών εταιριών του χώρου σε όλη την Ελλάδα. Στα πλαίσια  των στρατηγικών συνεργειών συνάπτει το 2018 συμφωνία αντιπροσώπευσης της ΙΡΟΝΕ, επεκτείνοντας την γκάμα των προιόντων της με στόχο να καλύψει το μεγάλο δίκτυο πελατών της στον απαιτητικό τομέα των λιπαντικών.

Πληροφορίες για τα προιόντα της IPONE στα τηλ. 2310 544669, 2310 556219
της εταιρίας ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ Α.Ε., Λαγκαδά 31, Θεσσαλονίκη και στο www.ipone.gr