Πως νιώθει ο Zarco για το αποτέλεσμά του στο Qatar;

«Να γιατί δεν κέρδισα»

Ο αναβάτης της Tech3 εξηγεί ποιος ήταν ο λόγος που βρέθηκε να χάνει την πρωτοπορία στον αγώνα, τερματίζοντας τελικά 8ος. Τι συνέβη;

Ο Johann Zarco έκανε μέχρι τώρα την πιο σημαντική προσπάθεια του για νίκη, στον χθεσινό αγώνα του Κατάρ, καθώς ήταν πρώτος μέχρι και τον 17ο γύρο. Όμως, από εκεί και πέρα, δέχθηκε απανωτές προσπεράσεις και τελικά τερμάτισε 8ος. Ο Γάλλος δηλώνει ότι κατάλαβε τι συνέβη και οδήγησε σε αυτό το αποτέλεσμα.

Σύμφωνα με τον Zarco, αιτία είναι πρόβλημα με το εμπρός ελαστικό: «Μετά από 8 ή 9 γύρους άρχισα να νιώθω περίεργα με το μπροστινό μου. Ανησύχησα και σκέφτηκα ότι και οι άλλοι ίσως έχουν το ίδιο πρόβλημα. Αλλά 5 γύρους πριν το τέλος, το πρόβλημα είχε γίνει χειρότερο και όταν με προσπέρασαν, δεν μπορούσα να πιέσω γιατί γλιστρούσα πάρα πολύ. Έπρεπε να πάρω ανάσα και να κρατήσω την θέση μου, αλλά είχα χάσει πολύ τον ρυθμό μου.»

Ο Zarco δείχνει ότι δεν έχασε την ικανοποίησή του από την χθεσινή του απόδοση: «Πρέπει να αισθανθώ χαρούμενος, είμαι χαρούμενος που είχα τον έλεγχο του αγώνα για πολλούς γύρους, αν και τελικά δεν ήμουν όσο γρήγορος έπρεπε. Τερμάτισα 8ος με τεχνικό πρόβλημα, νομίζω μου κάνει! Αν τρέχω πάντα έτσι και δεν έχω προβλήματα, μπορώ να παλεύω για την νίκη.»