Και οι αριθμοί δείχνουν τα αυτονόητα! Δεν ευθύνονται οι γουρούνες για τα θανατηφόρα ατυχήματα στα νησιά, αλλά οι μεθυσμένοι αναβάτες...

Φταίνε οι μεθυσμένοι, όχι οι γουρούνες!

Πάνω από 10.000 άνθρωποι απάντησαν στην έρευνά μας και αποκάλυψαν την αυτονόητη αλήθεια: Δεν ευθύνονται οι γουρούνες για τα θανατηφόρα ατυχήματα στα νησιά!

Καθώς η… παρωδία της αυθαίρετης απαγόρευσης των ATV από το οδικό δίκτυο της χώρας συνεχίζεται, το Moto Τρίτη ερευνά και αποκαλύπτει την αλήθεια. Αφού πρώτα ταρακουνήσαμε τα νερά της ελληνικής αγοράς και των αναβατών -με ανεπανάληπτη επιτυχία για τα ελληνικά δεδομένα-, ήταν υποχρέωσή μας να δώσουμε το βήμα στους αναγνώστες μας και να αποκαλύψουμε τι πιστεύει ο κόσμος για το θέμα.

Με τον πλέον βροντερό τρόπο, οι αναγνώστες μας επιβεβαίωσαν φυσικά αυτό που εμείς φωνάζαμε από την πρώτη στιγμή: Δεν φταίνε οι γουρούνες για τα θανατηφόρα ατυχήματα στα νησιά, αλλά οι μεθυσμένοι αναβάτες! Μέσα από ένα κοινό περισσότερων από 10.000 αναγνωστών, το 53,8% κατέδειξε τους αναβάτες υπό την επήρεια αλκοόλ ως την πρώτη αιτία, για τις χαμένες ζωές στην άσφαλτο των νησιών.

Επίσης όπως περιμέναμε, μόλις το 4,7% των αναγνωστών που συμμετείχαν στην έρευνα, κατέδειξαν τις γουρούνες ως αιτία για τα ατυχήματα, τοποθετώντας αυτή την επιλογή στην… τελευταία θέση του αντίστοιχου πίνακα! Δείτε και αναλυτικά τις απαντήσεις που έδωσαν οι αναγνώστες μας. 
 
«Τι φταίει για τα θανατηφόρα ατυχήματα στα νησιά;»
Απάντηση Ψήφισαν Ποσοστό %
Οι μεθυσμένοι αναβάτες που οδηγούν ανεξέλεγκτα 5.410 53,8
Το πολύ κακό οδικό δίκτυο 1.850 18,4
Η ελλιπής αστυνόμευση στα νησιά 1.760 17,5
Ο ελλιπής εξοπλισμός των αναβατών 570 5,7
Οι ίδιες οι γουρούνες, όπως υποστηρίζει το κράτος 470 4,7

Βλέπουμε ότι η επικράτηση της πρώτης απάντησης είναι κάτι παραπάνω από «κατά κράτος». Γεγονός λογικό, καθώς οι μεθυσμένοι αναβάτες και οδηγοί πρωταγωνιστούν κάθε χρόνο, στις ιστορίες των ειδήσεων. Ο μεθυσμένος αναβάτης ή οδηγός θα προκαλέσει ατύχημα, ότι και αν οδηγεί. Αν είναι λοιπόν, για τους παραβάτες αυτούς να απαγορέψουμε μια ολόκληρη κατηγορία, τότε… να καταργήσουμε εντελώς τα αυτοκίνητα!

Με ποιο δικαίωμα λοιπόν, το Υπουργείο Μεταφορών παραμένει σταθερό στην άποψή του, ότι οι γουρούνες πρέπει να απαγορευθούν, αφού η πραγματικότητα είναι διαφορετική; Γιατί δεν γίνονται πιο ουσιαστικές δράσεις, προκειμένου να αλλάξουν τα δεδομένα στην αστυνόμευση, τον εντοπισμό και την τιμωρία όσων πίνουν και σκορπούν το θάνατο στα νησιά; Μήπως πίσω από αυτή την απαγόρευση κρύβονται άλλα συμφέροντα; 
 

  • Τάσος Μαγγανάς

    Εντελώς αυθαίρετο και απαράδεκτο το συμπέρασμα ότι φταίει το όχημα. Δηλαδή, το υπουργείο μας λέει, ότι η γουρούνα θα πάρει από μόνη της πρωτοβουλία και θα προκαλέσει ατύχημα χωρίς ο οδηγός να συμμετέχει. Άλλη μία λάθος προσέγγιση από την πολιτεία σε θέμα που άπτεται τις οδικής ασφάλειας