3 χρόνια μετά το τραγικό δυστύχημα κατηγορεί μάρτυρας τον νεκρό Ιάσονα

3 χρόνια μετά το τραγικό δυστύχημα κατηγορεί μάρτυρας τον νεκρό Ιάσονα

Να αλλάξουν τα δεδομένα προσπαθούν οι αστυνομικού που επέβαιναν στο αυτοκίνητο που διέκοψε την πορεία της μοτοσυκλέτας του 22χρονου Ιάσονα Λαλαούνη με αποτέλεσμα να χάσει την ζωή του, τον Μάρτιο του 2021.

Κανένα ίχνος ευθύνης δεν φαίνεται να αποδίδουν στον εαυτό τους

Ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας, 3 χρόνια μετά τον άδικο χαμό του Ιάσονα Λαλαούνη στο δυστύχημα που συνέβη στην πλαϊνή είσοδο της Βουλής, ο βασικός μάρτυρας και συνεπιβάτης του οχήματος με το οποίο συγκρούστηκε, προσπαθεί να αποδώσει την ευθύνη σε εκείνον. Στο δικαστήριο ήταν παρόν και ο κατηγορούμενος, συνάδελφός του και οδηγός του οχήματος που έκανε παράνομο ελιγμό. Ο ίδιος αποσκοπώντας να ακουστεί από το δικαστήριο, προσποιητά ίσως, εξέφρασε την λύπη του για την έκβαση του ατυχήματος.
 

Ο συνοδηγός λοιπόν αφού προσπάθησε να αποδώσει ευθύνες στον νεκρό Ιάσονα και γενικότερα οπουδήποτε αλλού εκτός από τον συνάδελφό του, αναφέροντας τον τροχονόμο που υπάρχει στο σημείο και δεν "τροχονόμησε" αλλά λέγοντας και ότι: "προφανώς κάτι έχει πάει λάθος" κάνοντας αναφορά στον Ιάσονα ως παράνομο επειδή κινούνταν στην δεξιά μεριά του ταξί, που παραχώρησε προτεραιότητα στο Κυβερνητικό όχημα. Ταυτόχρονα χρησιμοποιεί το γεγονός ότι: "έτσι κάνουμε τόσα χρόνια" (την παράνομη στροφή αριστερά στο σημείο όπου οι διαγραμμίσεις υποδεικνύουν υποχρεωτική πορεία ευθεία) για να δικαιολογήσει αυτή την παράβαση του νόμου που οδήγησε στο θάνατο ενός νέου παιδιού. Η λίστα συνεχίζεται, ήταν κλειστή λέει η άλλη είσοδος επί της Βασιλίσσης Αμαλίας, λόγω πορείας σαν να σημαίνει αυτόματα το γεγονός αυτό, πως ο παράνομος ελιγμός ήταν αναπόφευκτος. Είπε επίσης πως ο μοτοσυκλετιστής τους είχε "δει από 60 μέτρα και δεν έκοβε ταχύτητα" ενώ με την απρόβλεπτη αυτή συμπεριφορά του αστυνομικού-οδηγού δεν πρόλαβε να αντιδράσει έχοντας στα αριστερά του το ταξί και ακριβώς μπροστά του το πίσω μέρος του μαύρου αυτοκινήτου. Υπάρχει άλλωστε και βίντεο ντοκουμέντο από το συμβάν και μάλιστα από περισσότερες από μία γωνίες λήψεις, στο οποίο διαφαίνεται όλη η αλήθεια και μπορεί κάθε νοήμων άνθρωπος και γνώστης του Κ.Ο.Κ. να κρίνει εάν ευθύνεται ο 22χρονος ή ο παράνομα κινούμενος αστυνομικός.

Στο δικαστήριο παρευρέθησαν επίσης οι συγγενείς του Ιάσονα, οι οποίοι με μεγάλη συγκίνηση αναφέρθηκαν στον αδικοχαμένο γιο, φίλο και αδερφό τους, λέγοντας πως ο αστυνομικός "έχει καταστρέψει μια οικογένεια" και δεν επέτρεψε στον νεαρό να πραγματοποιήσει τα όνειρά του. Από τον πατέρα του αναφέρθηκε πως εκείνος πάντα φορούσε το κράνος του, το οποίο είναι αληθές και όπως φαίνεται έφυγε από το κεφάλι του Ιάσονα κατά την πρόσκρουση, ενώ το μόνο που ζητούν εκείνοι είναι η απόδοση δικαιοσύνης.
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »