Σταθερά φέτος τα ελαστικα στα Moto GP: Δεν θα γίνουν μεγάλες αλλαγές, όπως πέρσι και πρόπερσι.

Michelin: «Παγώνει» την εξέλιξη στα GP!

Τι ακριβώς σημαίνει αυτό που ανακοινώνει η Michelin για τους αγώνες; Διαβάστε περισσότερα…

Η Michelin, ο πάροχος ελαστικών για τα Moto GP, ανακοίνωσε ότι θα παγώσει την εξέλιξη των ελαστικών για το 2018. Αυτό σημαίνει ότι, με το που ξεκινήσει η σεζόν, δεν θα γίνει καμία απολύτως αλλαγή στην κατασκευή τους.

Η απόφαση ήρθε μετά από την ομοφωνία γνώμεων από τους αναβάτες, που ζήτησαν «σταθερότητα» από την εταιρεία των ελαστικών, για την φετινή σεζόν, μετά από πολλές αλλαγές που έγιναν τα τελευταία 2 χρόνια από πίστα σε πίστα.

Ο Piero Taramasso, διευθυντής δίκυκλου αθλητισμού της Michelin, είπε για το γεγονός: «Θέλουμε να παραμείνουμε σταθεροί. Αυτό μας ζήτησαν οι αναβάτες και οι ομάδες. Οπότε, με το που ξεκινήσει η σεζόν, θα οριστικοποιήσουμε την κατασκευή και τα προφίλ των ελαστικών και δεν θα τα α αλλάξουμε σε όλη την σεζόν. Επίσης, οι γόμες θα είναι κατά 80% ίδιες με τις περσινές, συν κάποιες που ήδη οι αναβάτες δοκιμάζουν. ¶ρα, οι αναβάτες και οι ομάδες ξέουν ήδη πολύ καλά τα ελαστικά.»

Ο Taramasso εξηγεί την αναταραχή που δημιουργήθηκε το 2016, την πρώτη χρονιά που η Michelin παρείχε λάστιχα στα Moto GP:  «Την πρώτη χρονιά, θέλαμε να αναπτυχθούμε πολύ γρήγορα και να δώσουμε το καλύτερο λάστιχο, όσο πιο γρήγορα γινόταν. Για αυτό οι αναβάτες διαμαρτύρονταν, ότι τα λάστιχά μας άλλαζαν πάρα πολύ. Για αυτό φέτος, θα έχουμε σταθερότητα!»