net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Αυτό είναι το Vision Next 100. Σίγουρα φουτουριστικό...σίγουρα θα διχάσει!

To Vision Next 100

Μια ιδιαίτερη, αυτόματα εξισορροπούμενη μοτοσυκλέτα, που αποτελεί το όραμα της Γερμανικής εταιρείας για το μέλλον της δίτροχης μετακίνησης.

 
Η BMW, γιορτάζοντας τα 100 της χρόνια, παρουσίασε το Vision Next 100 Concept, μια μοτοσυκλέτα η οποία αποτελεί την άποψη της εταιρείας για την μετακίνηση, για τα… επόμενα 100 χρόνια! Ένα πρωτότυπο το οποίο έχει προκαλέσει ήδη μεγάλη συζήτηση, και θα δείτε σύντομα γιατί!
 
Η BMW ισχυρίζεται ότι το νέο Vision Next 100 θα είναι μια εμπειρία «μοτοσυκλετισμού σε έναν συνεχώς δικτυωμένο κόσμο, μια αναλογική εμπειρία σε μια ψηφιακή εποχή». Μάλιστα, το μοντέλο θα καταργήσει την ανάγκη του αναβάτη για προστατευτικό ρουχισμό, ακόμη και κράνος, καθώς σύμφωνα με τους Γερμανούς… δεν θα πέφτει ποτέ! Αυτό θα επιτυγχάνεται χάρη σε ένα σύστημα αυτόματης εξισορρόπησης, το οποίο θα κρατά την μοτοσυκλέτα… όρθια, ακόμη και χωρίς αναβάτη στη σέλα της!

Το Vision 100 θα κινείται με μία «μονάδα μηδενικών ρύπων» σχεδιασμένη στις κλασικές γραμμές των boxer κινητήρων της εταιρείας, ενώ ολόκληρο το πλαίσιο θα συμμετέχει ενεργά στις αλλαγές κατεύθυνσης της μοτοσυκλέτας, καθώς θα έχει την δυνατότητα να μεταβάλλει δραστικά την γεωμετρία του.

Φυσικά, καθώς πρόκειται για ένα concept για τον επόμενο… αιώνα, το Vision Next 100 είναι εξοπλισμένο με τα τελευταίας τεχνολογίας gadget, όπως ένα σύστημα πρόβλεψης των κινδύνων, το οποίο θα αναλύει μια πληθώρα δεδομένων από το δρόμο και θα επεμβαίνει άμεσα στην μοτοσυκλέτα.

Μπορεί η BMW να παρουσιάζει ένα εξαιρετικά φιλόδοξο όραμα, αλλά… εσείς πιστεύετε ότι θα μπορέσει να πραγματοποιηθεί; Εμείς, δεν θέλουμε καν να σκεφτούμε τον αποκλεισμό του προστατευτικού εξοπλισμού, ενώ και ο βαθμός αυτονομίας που υπόσχεται το μοντέλο ίσως οδηγεί στο τέλος του δικύκλου όπως το ξέρουμε.

Δείτε και ένα βίντεο του μοντέλου και βγάλτε και τα δικά σας συμπεράσματα. 
 

 

BMW - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ