net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Θα αργήσουμε ακόμη να δούμε αυτόν τον κινητήρα να παίρνει "σύνταξη"!

«Αερόψυκτη» και το 2020!

Αίσθηση προκαλούν οι δηλώσεις του τεχνικού τμήματος της BMW, οι οποίοι λένε ότι οι αερόψυκτοι κινητήρες θα παραμέινουν στην παραγωγή και μετά το 2020, και για τις προδιαγραφές Euro 5!

 
Ακόμη περισσότερες πληροφορίες έρχονται από την Βαυαρική εταιρεία, η οποία ούτε λίγο ούτε πολύ, δηλώνει ότι θα παραμείνει πιστή στην παράδοσή της για… πολύ καιρό ακόμα! Τα νέα έρχονται δια στόματος Karl Victor Schaller, ο οποίος είναι ο επικεφαλής του τμήματος έρευνας και ανάπτυξης της εταιρείας.
 
Ο Schaller δήλωσε λοιπόν, ότι οι χαρακτηριστικοί αερόψυκτοι θα παραμείνουν στην παραγωγή, τουλάχιστον για ακόμη μια τετραετία! «Θα συνεχίσουμε να κατασκευάζουμε αερόψυκτα μοτέρ, δεν επιδέχεται αμφισβήτηση αυτό. Μάλιστα, θα τους κάνουμε και συμβατούς με Euro 5! Δεν μπορώ να πω όμως σε ποια μοντέλα…»

«Όλες οι μοτοσυκλέτες μας έγιναν Euro 4 χωρίς να χάνουν ισχύ και ροπή. Παρόλα αυτά, οι Euro 5 θα είναι πολύ δυσκολότερες…»

Μεταξύ άλλων, ο Karl Victor Schaller αναφέρθηκε και στο γιατί η BMW δεν φαίνεται πρόθυμη να ασχοληθεί με υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα, για μοτοσυκλέτα: «Οι υπερτροφοδοτούμενοι κινητήρες είναι πολύ βαριοί σε σύγκριση με έναν ταχύστροφο, ατμοσφαιρικό και είναι δύσκολο να τους ελέγξεις με το γκάζι και να πάρεις καλή αίσθηση. Στα αυτοκίνητα, κυριαρχεί το downsizing, αλλά όχι και στη μοτοσυκλέτα!» 
 

 

BMW - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ