BMW Rat Rod (+ video)

Αν είστε λάτρης των ταινιών Mad Max και της Rat Rod custom σκηνής, αξίζει να δείτε αυτή την ξεχωριστή BMW.

Τα Rat Rods, δηλαδή τα οχήματα που έχουν μια σκουριασμένη, “ταλαιπωρημένη” όψη και μοιάζουν να κατασκευάστηκαν ερασιτεχνικά σε κάποιο γκαράζ με μεταχειρισμένα εξαρτήματα, είναι ιδιαίτερα δημοφιλή όταν μιλάμε για αυτοκίνητα, όμως δεν βλέπουμε συχνά μοτοσυκλέτες. Η συγκεκριμένη είναι δημιούργημα του Eric Allard από την FNA Custom Cycles.

Σε γενικές γραμμές είναι βασισμένη στην BMW R75, από την οποία προέρχεται ο κινητήρας, όμως αντί για τον παραδοσιακό άξονα για τη μετάδοση της κίνησης στον πίσω τροχό, ο Allard, χρησιμοποίησε μια πρωτότυπη διάταξη. Το κιβώτιο ταχυτήτων συνδέεται σε ένα διαφορικό από ATV και στη μια πλευρά του βρίσκεται το γρανάζι που δίνει κίνηση στην αλυσίδα και από την άλλη υπάρχει ένα δισκόφρενο, το οποίο αποτελεί και το φρένο για τον πίσω τροχό.

Ο κινητήρας τροφοδοτείται από δυο καρμπυρατέρ από Volkswagen, ένα σε κάθε κύλινδρο, με κωνικά φίλτρα αέρα που “κοιτούν” προς τα πάνω και τραβάνε αμέσως το βλέμμα. Πάντως, αυτό που κυριαρχεί στην εμφάνιση της BMW είναι η εμπρός ανάρτηση που έχει μια σούστα κάτω από τον προβολέα, η οποία συνδέεται με τον εμπρός τροχό με δυο ράβδους που καταλήγουν στο κέντρο του τροχού. Αυτή είναι και η μόνη ανάρτηση που υπάρχει στη μοτοσυκλέτα, καθώς πρόκειται για hardtail, οπότε δεν υπάρχουν αμορτισέρ πίσω.

Σύμφωνα με τον δημιουργό της πρόκειται για μια πολύ αξιόπιστη κατασκευή και ο ίδιος έχει ταξιδέψει μαζί της από τη Φλόριντα, που είναι η βάση της FNA Custom Cycles, μέχρι το Μαϊάμι.