Νέες BMW Transcontinental και R18B

Με βάση το R18, η BMW παρουσίασε δυο νέα μοντέλα το bagger R18B και το πλήρως εξοπλισμένο τουριστικό Transcontinental.

Στο επίκεντρο των δυο μοτοσυκλετών βρίσκεται ο αερόψυκτος boxer των 1802 κυβικών με την κίνηση πίσω να γίνεται με άξονα, ενώ το πακέτο ηλεκτρονικών είναι πλήρες. Οι δυο μοτοσυκλέτες μοιάζουν πολύ με την R18B να είναι μια πιο “κατεβασμένη” εκδοχή της Transcontinental, καθώς απουσιάζει η κεντρική βαλίτσα. Για μεγαλύτερη άνεση η διαδρομή της πίσω ανάρτησης έχει αυξηθεί κατά 30% και έχει πλέον φτάσει τα 120 χιλιοστά, ενώ η χωρητικότητα του ρεζερβουάρ έχει αυξηθεί από τα 18 στα 24 λίτρα οπότε η αυτονομία ξεπερνά τα 300 χιλιόμετρα.

Ένα μεγάλων διαστάσεων φαίρινγκ έχει τοποθετηθεί στο εμπρός μέρος που προστατεύει από τα στοιχεία της φύσης. Η ζελατίνα είναι μεγαλύτερη στο Transcontinental, το οποίο διαθέτει ακόμα δυο εκτροπείς αέρα και ρυθμιζόμενους αεραγωγούς στο φαίρινγκ που μπορείς να ανοίξεις ή να κλείσεις όταν θέλεις περισσότερη ή λιγότερη δροσιά. Η θέση οδήγησης είναι παρόμοια, αλλά η Transcontinental έχει μεγαλύτερη και θερμαινόμενη σέλα, αλλά και μαρσπιέ – πλατφόρμες. Και τα δυο μοντέλα είναι εφοδιασμένα με πλαϊνές βαλίτσες 27 λίτρων, αλλά η Transcontinental περνάει μπροστά στον τομέα των αποθηκευτικών χώρων καθώς διαθέτει και κεντρική βαλίτσα 48 λίτρων, που χωρά 2 full face κράνη.

Τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο ενδιαφέροντα στο κομμάτι των ηλεκτρονικών καθώς στον στάνταρ εξοπλισμό περιλαμβάνεται cruise control, ενώ προαιρετικά μπορεί να τοποθετηθεί “active cruise control”. Αυτό χρησιμοποιεί ραντάρ που ελέγχει την ταχύτητα του προπορευόμενου οχήματος και ρυθμίζει ανάλογα την ταχύτητα της μοτοσυκλέτας όταν χρειάζεται. Όπως και στην R18, έχουμε τρία modes λειτουργίας (Rain, Rock και Roll), αλλά και πολλά ενδιαφέροντα extras όπως υποβοήθηση εκκίνησης σε ανηφόρα και όπισθεν, αν και η τελευταία θα έπρεπε να είναι στανταρ καθώς η R18B ζυγίζει 398 κιλά, ενώ η Transcontinental 427!

Για την πληροφόρηση του αναβάτη φροντίζει μια γιγάντια, έγχρωμη, TFT οθόνη 10,25 ιντσών. Από πάνω της υπάρχουν 4 αναλογικοί δείκτες για ταχύτητα, στροφές κινητήρα, δείκτη βενζίνης και το “power in reserve” που δείχνει πόσο “ζορίζεται” ο κινητήρας και το ποσοστό δύναμης που απομένει. Φυσικά, μπορεί να συνδέσεις το κινητό σου και να έχεις πλοήγηση μέσω της οθόνης της μοτοσυκλέτας, ενώ στο ρεζερβουάρ υπάρχει θήκη για μικροαντικείμενα η οποία διαθέτει ασύρματο φορτιστή για το κινητό.

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το στο facebook »


Η Transcontinental και η R18B είναι εξοπλισμένες με ηχοσύστημα της γνωστής Marshall, οποίο μάλιστα μπορεί να αναβαθμιστεί σε Stage 1 και Stage 2 και να αποκτήσει έως 4 ηχεία και 2 subwoofers συνολικής απόδοσης 280w. Οι δυο μοτοσυκλέτες αναμένεται να φτάσουν στις εκθέσεις τον Σεπτέμβριο.

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το στο facebook »