Το BMW Vision AMBY

Το BMW Vision AMBY

Το BMW Vision AMBY

Το BMW Vision AMBY

Το BMW Vision AMBY

Το BMW Vision AMBY

BMW Vision AMBY: Tο πιο έξυπνο ηλεκτρικό «ποδήλατο»

Εκκίνηση μέσω αναγνώρισης προσώπου και αυτόματος «κόφτης» ταχύτητας ανάλογα με το που είσαι. Αυτό και όχι μόνο από τεχνολογικής άποψης, έχει το νέο υβριδικό concept ποδηλάτου-μοτοσυκλέτας της BMW που παρουσιάστηκε.

Η BMW δείχνει ότι θέλει να κάνει μια επιθετική προσέγγιση, στις λύσεις αστικής κινητικότητας, που θα κάνουν χρήση της ηλεκτροκίνησης και θα επιτρέπουν σε όλο και περισσότερο κόσμο την εύκολη και ανεξάρτητη μετακίνηση, στα αστικά περιβάλλοντα. Το τελευταίο της πόνημα, είναι το Vision AMBY που βλέπετε παραπάνω: ένα δίτροχο με μορφή ποδηλάτου, αλλά εργονομία και λειτουργίες μοτοσυκλέτας.


Το BMW Vision AMBY

Το BMW Vision AMBY

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το στο facebook »

 
Το Vision AMBY παίρνει το όνομα του από συντόμευση των λέξεων Adaptive Mobility, ελληνιστί «προσαρμοστικής κινητικότητας». Ενστερνίζεται την μορφή ενός ποδηλάτου, με μικρές διαστάσεις, ακτινωτούς τροχούς (26 ιντσών εμπρός και 24 ιντσών πίσω), κάνοντας χρήση υλικών υψηλής τεχνολογίας και προχωρημένου σχεδιασμού. Ωστόσο, παρά την μορφή ποδηλάτου, το AMBY είναι ουσιαστικά μοτοσυκλέτα, αφού δεν έχει πεντάλ, αλλά μαρσπιέ για τα πόδια του αναβάτη και κανονικό γκριπ γκαζιού, που ελέγχει την ισχύ του ηλεκτροκινητήρα.

Το BMW Vision AMBY

Το BMW Vision AMBY

 
Βασικό στοιχείο του Vision AMBY είναι ο νεωτεριστικός τρόπος ενεργοποίησης αλλά και λειτουργίας του, με την χρήση του κινητού τηλεφώνου του αναβάτη και της τεχνολογίας Geofencing. Μέσω της συσκευής, ο αναβάτης ενεργοποιεί το AMBY κάνοντας χρήση μεθόδου ισχυρής ταυτοποίησης, όπως π.χ. αναγνώριση προσώπου. Παράλληλα, μέσω της χρήσης εντοπισμού και τοποθεσίας, το Vision AMBY βάζει αυτόματα περιοριστή ταχύτητας, ανάλογα με το που βρίσκεται ο αναβάτης, ο οποίος μάλιστα δεν απενεργοποιείται.

Το BMW Vision AMBY

Το BMW Vision AMBY

 
Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι αν π.χ. η εφαρμογή εντοπίσει κίνηση σε δίκτυο ποδηλατόδρομου, τότε επιτρέπει ταχύτητα μέχρι 25 χλμ/ώρα. Στους εντός πόλης δρόμους το όριο ανεβαίνει στα 45 χλμ/ώρα, ενώ εκτός πόλης υπάρχει δυνατότητα κίνησης μέχρι τα 60 χλμ/ώρα (με την προϋπόθεση, ο αναβάτης να έχει δίπλωμα A1 η B). Μάλιστα, εδώ μπαίνει στο παιχνίδι μια ακόμα δυνατότητα του μοντέλου και της ανάλογης εφαρμογής: Το Vision AMBY θα «αναγνωρίζει» το δίπλωμα που έχει ο αναβάτης, προσαρμόζοντας την λειτουργία του αλλά και ενεργοποιώντας την ανάλογη ασφαλιστική κάλυψη!

Το BMW Vision AMBY

Το BMW Vision AMBY

 
H BMW δεν δημοσιεύει χαρακτηριστικά για την μπαταρία και την ισχύ του μοτέρ του AMBY, ωστόσο δηλώνει ότι η αυτονομία αγγίζει τα 110 χιλιόμετρα, βάσει του κύκλου WMTC. Το βάρος του μοντέλου ανέρχεται μόλις στα 65 κιλά. Φυσικά μιλάμε για ύπαρξη ανάρτησης εμπρός και πίσω, ενώ η BMW κάνει λόγο για μελλοντικά σχέδια ανάπτυξης του που περιλαμβάνουν την χρήση συστήματος ABS, αλλά και αισθητήρα ραντάρ στο πίσω μέρος για την ανίχνευση κινδύνων!

Το BMW Vision AMBY

Το BMW Vision AMBY

 
Με βασικό του στοιχείο διαφοροποίησης την τεχνολογία του Geofencing, το BMW Vision AMBY θέλει να προσφέρει μια άλλη άποψη ασφάλειας στην οδήγηση εντός πόλης, αφού δεν θα μπορεί επ ουδενί να κινηθεί ταχύτερα από τα εκάστοτε όρια. Παράλληλα, υπακούει στην μορφολογία των σύγχρονων προσωπικών οχημάτων. Πιστεύετε ότι μπορεί να πετύχει;
 

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το στο facebook »