EICMA 2023: Aprilia RS 457

EICMA 2023: Aprilia RS 457

Κινητήρας 457cc που αποδίδει 48 ίππους. 3 Riding modes, Traction Control και οθόνη TFT 5". Ανεστραμμένο πιρούνι και το χαμηλότερο επιτρεπτό βάρος της κατηγορίας Α2 (175 κιλά).

Η RS 457 ήρθε για να παίξει στην κατηγορία Α2 και κινείται ακριβώς στα όριά της, καθώς ο ολοκαίνουριος υγρόψυκτος, εν σειρά δικύλινδρος κινητήρας της παράγει 48 ίππους (35 kW) που είναι το όριο της κατηγορίας. Αλλος ένας περιορισμός είναι το κατώτατο βάρος που θα πρέπει να είναι 175 κιλά και ακριβώς εκεί σταματάει τη ζυγαριά η RS 457, κάνοντάς την αυτή τη στιγμή τη μόνη μοτοσυκλέτα Α2 που έχει καταφέρει να έχει τον κινητήρα με τη μεγαλύτερη απόδοση και το μικρότερο συνολικά βάρος.


 
Ο νέος αυτός κινητήρας περιβάλλεται από ένα αλουμινένιο πλαίσιο που οπτικά μοιάζει πολύ με το πλαίσιο του RS 660, όπως είχε φανεί και από τις φωτογραφίες. Το ψαλίδι φαίνεται να είναι από αλουμίνιο, αλλά είναι φτιαγμένο από ατσάλι - θα έπρεπε η Aprilia να φτιάξει κάτι από ατσάλι για να "πιάσει" το κατώτατο όριο κιλών.



Στις αναρτήσεις βρίσκουμε ένα ανεστραμμένο πιρούνι 41mm μπροστά, με 120mm διαδρομή και ρυθμιζόμενη προφόρτιση, ενώ το αμορτισέρ που συνεργάζεται με το σιδερένιο ψαλίδι είναι επίσης ρυθμιζόμενο ως προς την προφόρτιση και την επαναφορά, ενώ η διαδρομή του είναι 130mm.
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Συνέχεια του άρθρου >>>

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »