net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Το Superbike της BMW

Το όνειρο πολλών θαυμαστών των boxer κινητήρων μοιάζει να γίνεται πραγματικότητα με το νέο BMW HP2 Sport Boxer που παρουσιάζει η βαυαρική εταιρία. Στη συγκεκριμένη περίπτωση ο κινητήρας του HP2 Sport είναι ο πιο δυνατός και ελαφρύτερος boxer που κυκλοφορεί.

 
Το τρίτο μοντέλο της σειράς HP2 κατασκευάστηκε για τον επίδοξο αναβάτη που αποζητά την σπορ οδήγηση με αρκετές μικρές λεπτομέρειες που στην αρχή θα φαίνονταν αδύνατες για ένα δίτροχο της BMW.

Λεπτομέρειες και παραδείγματα όπως:
· Το αεροδυναμικό fairing
· Η υποβοήθηση ταχυτήτων
· Πίνακα οργάνων βασισμένο σε αυτό των Moto GP
· Αλουμινένιες ζάντες
· Αγωνιστικά φρένα με ακτινικές δαγκάνες

Όπως και αν το κοιτάξει κανείς, θα δει ένα sport μοντέλο με αγνή αγωνιστική τεχνολογία. Το BMW HP2 Sport σχεδιάστηκε, όπως αναφέρει η εταιρία, ώστε να εμπνέει τους οδηγούς στο να ταξιδέψουν εκτός πόλης αλλά σίγουρα και σε μια εξόρμηση στη πίστα!

Τεχνικά, το BMW HP2 Sport είναι βασισμένο στο BMW R1200S. Έχει μετατραπεί πλήρως ώστε να πληροί τις απαιτήσεις ενός γρήγορου αναβάτη μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια. Παρ’ όλα αυτά το νέο Sport είναι εντελώς ανεξάρτητο και ξεχωριστό μοντέλο.

Η μόνη διαφορά του BMW HP2 Sport, από την αγωνιστική έκδοση που είδαμε να τρέχει στον αγώνα αντοχής, είναι οι κεφαλές των κυλίνδρων. Καθένα από τους εκκεντροφόρους χρησιμοποιεί έναν μοχλό που θα ωθήσει τις βαλβίδες, οι οποίες είναι μεγαλύτερες από αυτές του R1200S. Με κάποιες επιπλέον μετατροπές, ο κινητήρας έχει εξελιχθεί έτσι ώστε να αποδίδει περισσότερα σε σύγκριση με τον βασικό κινητήρα.

Η νέα εξάτμιση από ανοξείδωτο ατσάλι τοποθετείται για πρώτη φορά ψηλότερα από τον κινητήρα, κάτω από την ουρά της μοτοσικλέτας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, τα χαμηλά σημεία να είναι κατά πολύ λεπτότερα και να επιτρέπουν άνετα το “κρέμασμα” (οδηγικά) του αναβάτη στη μοτοσικλέτα. Εντυπωσιακό και το design του τελικού που δίνει στον γνώριμο ήχο του boxer μια νέα ακουστική ποιότητα.

Η αγορά αναμένει να καλωσορίσει το νέο BMW HP2 Sport το 2008.

Τεχνικά Χαρακτηριστικά:

Κινητήρας – Boxer, DOHC, 4 βαλβ./ κύλινδρο
Χωρητικότητα – 1.170 κ. εκ.
Ισχύς – 130 ίπποι/ 8750 σ.α.λ.
Ροπή – 11.7kgm/ 6000 σ.α.λ.
Μήκος x Πλάτος – 2135 x 750χιλ.
Ύψος σέλας – 830χιλ.
Μεταξόνιο – 1487χιλ.
Βάρος (στεγνό) – 178 κιλά
Ρεζερβουάρ – 16 λίτρα (ρεζέρβα 4)
Τροχοί (Ε, Π) – 3.50 x 17, 6.00 x 17
Ελαστικά (Ε, Π) – 120/70 ZR 17, 190/55 ZR 17

 

BMW - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ