net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Τι “μαγειρεύει” η BMW;

Οι φήμες οργιάζουν σχετικά με την παραγωγή του νέου μοντέλου K της BMW, με τον τύπο και το διαδύκτιο να συζητάει το project 190/190 και τους λάτρεις της βαυαρικής εταιρία να περιμένουν πως και πώς να μάθουν νέα για την παραγωγή του, τους αγώνες και… την απόκτησή του!

 
Τι είναι το 190 / 190;
Το 190 / 190, λοιπόν, είναι η αναλογία ίππων / βάρους! Αυτό θέλει να καταφέρει η βαυαρική εταιρία και αυτό έχει ξεκινήσει να μελετάει. Η νέα αυτή μοτοσικλέτα θα διαθέτει έναν 4-κύλινδρο, 16 -βάλβιδο κινητήρα 1000 κ. εκ. ενώ προς το παρόν έχει επιτύχει το 160 / 190 και οι μηχανικοί συνεχίζουν ώστε να καταφέρουν να φτάσουν στον στόχο!

Ο κινητήρας εξελίσσεται σε συνεργασία με την ομάδα Formula 1 της BMW, R & D team, μόνο που δεν θα διαθέτει τις ίδιες πνευματικές βαλβίδες που έχει η F1… Το σχεδιασμό (στο χαρτί) τον έχει αναλάβει ο δημοφιλής σχεδιαστής Kraft ενώ η μοτοσικλέτα θα διαθέτει όλα τα γνωστά χαρακτηριστικά της BMW, όπως το μπροστινό σύστημα πέδησης, το ACS, traction control κλπ. Ακούγεται επίσης πως μελετάται μια πιθανότητα να διαθέτει ημιαυτόματο κιβώτιο (κάτι σαν το FJR της Yamaha ίσως). Επίσης η εταιρία σκοπεύει να διαθέτει το K1000RS σε προσιτές τιμές για τους πελάτες της.

Ίσως τα άλογα να φαίνονται πολλά, όμως η “πείνα” της BMW για τη συμμετοχή της στις αγωνιστικές διοργανώσεις δεν τελειώνει. Έχει ήδη δηλώσει τις προθέσεις της στην FIA αλλά και στη διοργάνωση των Superbikes για πιθανή συμμετοχή της και φαίνεται να εννοεί αυτά που λέει!

 

BMW - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ