net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

H χρονιά της Aprilia

Αντεπίθεση σε όλα σχεδόν τα μέτωπα ετοιμάζει η Aprilia και όλα δείχνουν πως το 2009 θα είναι η χρονιά της. Μετά την πρόσφατη παρουσίαση των Shiver 750, NA 850 Mana και Dorsoduro 750, η ιταλική εταιρεία ετοιμάζει μια νέα σειρά μοντέλων που θα προκαλέσουν μεγάλη αίσθηση.

 
Σε ότι αφορά στο πολυσυζητημένο RSV 4, αυτό βρίσκεται στο στάδιο των τελικών δοκιμών και πολύ σύντομα αναμένεται η παρουσίαση του. H μοτοσικλέτα θα σημάνει μια νέα τετρακύλινδρη V εποχή για την εταιρεία αλλά και την επιστροφή της στα WSBK και αργότερα ενδεχομένως στο MotoGP.

Η ιταλική εταιρία όμως έχει και άλλες μοτοσικλέτες στα σκαριά και σύντομα θα μπούν στην παραγωγή. Οι δηλώσεις των ιθυνόντων της Aprilia, πως μοτοσικλέτες όπως το Shiver και το Dorsoduro θα παρουσιαστούν με παραλλαγές και με μεγαλύτερου κυβισμού κινητήρες θα επιβεβαιωθούν στην έκθεση του Μιλάνου.

Το Dorsoduro πιθανότατα θα φέρει τον νέο κινητήρα V2 των 1200 κ.εκ. που θα αποδίδει 130 ίππους, ενώ εκτός από την υπερκυβισμένη έκδοση του, ήδη ετοιμάζεται και η Factory έκδοση του 750 όπου και θα διαθέτει αναρτήσεις της Ohlins και τροχούς μαγνησίου της Marchesini. Επίσης στην τελική ευθεία είναι και η έκδοση του Shiver S.

Η μοτοσικλέτα έχει σκοπό να χτυπήσει τα δημοφιλή μεσαία street των Ιαπώνων, αφού θα διαθέτει ένα εντυπωσιακό σε σχεδίαση, μπικίνι, φέρινγκ. Στην ίδια λογική με το Shiver S και αποσκοπώντας να ελκύσει αγοραστές από ετερόκλητες μεταξύ τους κατηγορίες, το ΝΑ 850 Mana από του χρόνου θα διαθέτει και έκδοση με μισό φέρινγκ.

Ένας γνωστός από τα παλιά, το Caponord, θα ανανεωθεί ριζικά και αυτό. Προς τα τέλη του έτους θεωρείται σχεδόν σίγουρη η παρουσίαση του σε μια πλήρως ανανεωμένη μορφή. Στοιχεία όπως το πλαίσιο και ο κινητήρας θα είναι σχεδόν όμοια με του Dorsoduro 1200 με τον τελευταίο να διαθέτει διαφορετική χαρτογράφηση για να ταιριάζει απόλυτα στα on-off χαρακτηριστικά της μοτοσικλέτας.

Η Aprilia έχει βάλει στόχο να κατακτήσει ένα μεγάλο μερίδιο της αγοράς και όπως όλα δείχνουν έχει εξαπολύσει μεγάλη επίθεση σε όλες τις κατηγορίες

 

APRILIA - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ