net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Η BMW παρουσίασε το Concept Ninety, το οποίο κατασκεύασε σε συνεργασία με τον αμερικανικό βελτιωτικό οίκο Roland Sands.

Σύμφωνα με τη BMW, δεν πρόκειται να δούμε το συγκεκριμένο concept στην παραγωγή.

Παρουσίασε το Concept Ninety η BMW

H ΒΜW μόλις αποκάλυψε το Concept Ninety, το αποτέλεσμα της συνεργασίας της με τη Roland Sands, το οποίο αποτελεί φόρο τιμής στο θρυλικό R90S και στα 90 χρόνια κατασκευής μοτοσικλετών.

 

Αναλυτικότερα, η βαυαρική εταιρεία συνεργάστηκε με τον αμερικανικό οίκο Roland Sands για να κατασκευάσει ένα σύγχρονο R90S, 40 χρόνια μετά την πρώτη παρουσίαση της ιστορικής μοτοσικλέτας. Το Concept Ninety διαθέτει τον αερελαιόψυκτο boxer των 110 ίππων που έχουμε δει στην προηγούμενη γενιά των R 1200 GS και εμφάνιση που παραπέμπει άμεσα στο R90S του 1973: το φέρινγκ, η ουρά και το έντονο πορτοκαλί χρώμα κλέβουν την παράσταση.

Ακόμη και αυτή η ρετρό εμφάνιση, όμως, κρύβει από κάτω της σύγχρονες τεχνολογίες. Το στρογγυλό φανάρι στο φέρινγκ διαθέτει LED και ο εξοπλισμός του συμβαδίζει με τη σημερινή εποχή.

Η BMW υποστηρίζει πως το συγκεκριμένο μοντέλο δεν αποτελεί παρά ένα concept και ότι δεν πρόκειται να το δούμε στην παραγωγή. Ωστόσο, γνωρίζουμε πως η εταιρεία έχει κατοχυρώσει το όνομα “nineT” και ίσως σκοπεύει να το χρησιμοποιήσει σε κάποιο μελλοντικό μοντέλο.

Ο Sands, κατά το ήμισυ υπεύθυνος για το συγκεκριμένο concept, δήλωσε σχετικά: «Όλα ταίριαξαν μεταξύ τους τέλεια: η τεχνολογία της BMW, η κληρονομιά της εταιρείας και τα δικά μας ανταλλακτικά και αξεσουάρ συμπληρώνουν το ένα το άλλο τέλεια». Στο ίδιο πνεύμα, ο επικεφαλής του τμήματος σχεδιασμού της BMW, Edgar Heinrich, συμπλήρωσε: «Η ανάπτυξη του Concept Ninety ήταν απολαυστική σε κάθε επίπεδεο, από την ανάπτυξη της ιδέας στο σχεδιασμό και στην κατασκευή. Πάνω απ όλα, όμως, προσφέρει απόλαυση κατά την οδήγηση».

 

BMW - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ