net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Με στόχο να το κάνει καλύτερο στο δρόμο αλλά και στην πίστα η Aprilia αναβάθμισε το Tuono σε όλους σχεδόν τους τομείς.

Το μαύρο χρώμα είναι σίγουρα εκείνο που δίνει στο Tuono και τις απαραίτητες δόσεις κακίας. Όχι ότι τις χρειάζεται.

Μια εικόνα 24 λέξεις! Νέο πλήρως ρυθμιζόμενο πιρούνι με διαφορετικό στάνταρ set up. Νέες δισκόπλακες και ακτινικά τοποθετημένες δαγκάνες αλλά και το κορυφαίο ABS της Bosch τριών σταδίων.

Ανασχεδιασμένη σέλα για μεγαλύτερη άνεση, νέα πλαϊνά πλαστικά αλλά και μεγαλύτερο ρεζερβουάρ με διαφορετικό σχήμα για το ανανεωμένο Tuono.

Και το λευκό του πάει, δεν νομίζετε;

Ανανεωμένο Aprilia Tuono V4 R ABS

Το Tuono εφοδιάστηκε με τα 2ης γενιάς aPRC ηλεκτρονικά συστήματα της Aprilia αλλά και ABS, έγινε ισχυρότερο και με πολλές μικρές αλλαγές καλύτερο σε δρόμο και πίστα.

 
Η πιο σημαντική αναβάθμιση που δέχτηκε το Tuono, αφορά τα aPRC (Aprilia Performance Ride Control) ηλεκτρονικά του συστήματα που προέρχονται απευθείας από τα επίσης αναβαθμισμένα των RSV4 Factory ABS και RSV4 R ABS, που δέχτηκαν…software update στην αρχή της χρονιάς. 

Το Traction Control των οχτώ σταδίων, το τριών σταδίων σύστημα ελέγχου ανύψωσης του εμπρός τροχού Aprilia Wheelie Control (aWC), το σύστημα εκκίνησης Aprilia Launch Control (aLC-μόνο για πίστα), αλλά και το shifter που επιτρέπει αλλαγές ταχυτήτων χωρίς τη χρήση του συμπλέκτη έχουν όλα αναβαθμιστεί, ώστε να αποδίδουν καλύτερα για τις ανάγκες τις μοτοσικλέτες και φυσικά για να συνεργάζονται ακόμη καλύτερα μεταξύ τους αλλά και με τους τρεις χάρτες του συστήματος ψεκασμού. 

Με ABS από την Bosch
Επίσης το ανανεωμένο Tuono εφοδιάζεται με το τελευταίας γενιάς ABS της Bosch και συγκεκριμένα την κορυφαία του έκδοση MP, που ρυθμίζει την πέδηση μεταξύ των δύο τροχών με τέτοιο τρόπο ώστε να περιορίζεται η ανύψωση του πίσω τροχού. Παράλληλα μπορεί να ρυθμιστεί σε τρία διαφορετικά επίπεδα παρεμβατικότητας αλλά και να απενεργοποιηθεί πλήρως. Στο πρώτο επίπεδο που προορίζεται και για χρήση σε πίστα απενεργοποιείται ο έλεγχος ανύψωσης του πίσω τροχού, το δεύτερο είναι για χρήση στο δρόμο και το τρίτο για χρήση σε βρεγμένο δρόμο. Κάθε ρύθμιση του ABS μπορεί να συνδυαστεί με οποιοδήποτε χάρτη του ηλεκτρονικού ψεκασμού επιτρέποντας στον αναβάτη να πειραματιστεί αλλά και να προσαρμόσει τη μοτοσικλέτα ανάλογα με τις συνθήκες. Τέλος, όσον αφορά τα φρένα να πούμε ότι το Tuono εφοδιάζεται πλέον με νέες ακτινικά τοποθετημένες μονομπλόκ δαγκάνες της Brembo (M432) αλλά και νέους δίσκους διαμέτρου 320 χλστ.

Αλλαγές στην εργονομία 
Από το σχεδιαστήριο πέρασε και η σέλα του η οποία, σύμφωνα με την ιταλική εταιρία, φέρει πλέον περισσότερο αφρώδες για μεγαλύτερη άνεση στην καθημερινή μετακίνηση, ενώ αυξημένη παρουσιάζεται και η χωρητικότητα του ρεζερβουάρ η οποία ανέρχεται πλέον στα 18,5 λίτρα. Το ανασχεδιασμένο ρεζερβουάρ πέρα από την μεγαλύτερη αυτονομία έχει αλλάξει ελαφρώς και τη θέση οδήγησης και δίνει πλέον ένα καλύτερο σημείο στήριξης και κατά συνέπεια καλύτερη αίσθηση στον αναβάτη όταν βγάζει το σώμα του από τη μοτοσικλέτα στις στροφές αλλά και κατά το φρενάρισμα. 
 
Νέο στάνταρ set up στις αναρτήσεις
Επίσης, νέο είναι και το στάνταρ set up των πλήρως ρυθμιζόμενων αναρτήσεων που επιλέχθηκε για μεγαλύτερη άνεση στους δημόσιους δρόμους. Οι επιλογές βέβαια που δίνει τόσο το νέο ανεστραμμένο πιρόυνι της Sachs-διάμετρος καλαμιών στα 43 χλστ.-όσο και το πίσω αμορτισέρ μπορούν να φέρουν την ιταλική μοτοσικλέτα στα μέτρα σας.

Αλλαγές και στον V4
Ο πανίσχυρος και ελαφρύς κινητήρας του Tuono με τον αντικραδασμικό άξονα και το τύπου κασέτας κιβώτιο δέχτηκε και αυτός με τη σειρά του κάποιες μικρές αλλαγές με στόχο τη μείωση των εσωτερικών τριβών. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα, πέρα από την αύξηση της ευστροφίας και την μεγαλύτερη κατά 2,3 ίππους ισχύ που ανέρχεται πλέον στους 170 στις 11.500 σ.α.λ. Οι χάρτες του ψεκασμό αναβαθμίστηκαν επίσης ώστε να ταιριάζουν καλύτερα με τα νέα δεδομένα ισχύος και ροπής του μοτέρ. 

Το ανανεωμένο Aprilia Tuono V4 R ABS θα είναι διαθέσιμο σε λευκό και μαύρο χρώμα.

 

APRILIA - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ