Παύση πωλήσεων όλων των BMW μοτοσυκλετών με κινητήρα εσωτερικής καύσης στη Βόρεια Αμερική

Παύση πωλήσεων όλων των BMW μοτοσυκλετών με κινητήρα εσωτερικής καύσης στη Βόρεια Αμερική

Όπως ανακοίνωσε η BMW, η παύση αφορά κάποιο εξάρτημα στο σύστημα εξαγωγής, το οποίο κρίθηκε προβληματικό. Το ηλεκτρικό σκούτερ CE04 θα συνεχίσει να πωλείται κανονικά.

Μια…περίεργη ανακοίνωση ήρθε από τη Βόρεια Αμερική, καθώς η BMW παύει την πώληση όλων των μοτοσυκλετών της με κινητήρα εσωτερικής καύσης, καινούριων ή μεταχειρισμένων. Η διάρκεια της παύσης δεν είναι ξεκάθαρη, αλλά η βαυαρική εταιρεία αναφέρει ως λόγο ένα εξάρτημα στο σύστημα της εξαγωγής το οποίο δεν ανταποκρίνεται στα στάνταρ.

Προφανώς αυτό αφορά την εκπομπή ρύπων, καθώς μέσα στην ίδια ανακοίνωση η BMW αναφέρει ότι δεν πρόκειται για κάποιο πρόβλημα ασφαλείας και δεν υπάρχει κάποια ανάκληση, με τους τωρινούς ιδιοκτήτες BMW να μπορούν να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν τις μοτοσυκλέτες τους. Επίσης μάλλον είτε πρόκειται για κάποιο εξάρτημα που χρησιμοποιείται σε όλα τα μοντέλα, ή η BMW δεν γνωρίζει ακόμα ποια μοντέλα επηρεάζονται, εξού και η καθολική παύση.

Μάλιστα η συγκεκριμενοποίηση της παύσης πώλησης μόνο για τη Βόρεια Αμερική μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι η πολιτεία της Καλιφόρνια (που έχει τους πιο αυστηρούς κανόνες όσον αφορά την εκπομπή ρύπων) εντόπισε κάποιο πρόβλημα, στο οποίο η BMW ψάχνει τώρα τη λύση. Όταν την βρει, λογικά θα υπάρξει κάποια διαδικασία με την οποία το προβληματικό εξάρτημα θα αντικατασταθεί στις ήδη υπάρχουσες μοτοσυκλέτες.