net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

O νέος επικεφαλής του BMW Motorrad Design Studio, Edgar Heinrich.

BMW Motorrad: Νέος αρχισχεδιαστής

Ο Edgar Heinrich θα είναι ο νέος επικεφαλής του τμήματος σχεδιασμού της BMW Motorrad. Ο 53χρονος θα αναλάβει τα ηνία του Design Studio της γερμανικής εταιρίας την 1η Ιουλίου 2012.

 
Ειδικότερα ο Heinrich θα διαδεχθεί τον David Robb ο οποίος ήταν επικεφαλής του BMW Motorrad Design Studio για 18 συναπτά έτη. Ο Robb ήταν υπεύθυνος για τα περισσότερα από τα τελευταία μοντέλα της γερμανικής εταιρίας μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται τα K 1200 RS, R 1200 C, όλη η σειρά Κ, η σειρά F και φυσικά το R 1200 GS. Υπό την εποπτεία του 56χρονου δημιουργήθηκαν και τα K 1600 GT/GTL το S 1000R αλλά και τα πρόσφατα παρουσιασθέντα C 600 Sport and C 650 GT.

Όσον αφορά το νέο αρχισχεδιαστή του Motorrad Design Studio να πούμε ότι πρόκειται περί…παλιάς καραβάνας στις τάξεις της BMW. Ο Heinrich ξεκίνησε την καριέρα του στους Βαυαρούς το 1986 φτάνοντας μέχρι τη θέση του υπεύθυνου σχεδιασμού μοτοσικλετών, μεταξύ 2007-2009, πάντα υπό την καθοδήγηση του Robb. Τον Ιούλιο του 2009 μετακόμισε στην Ινδία και την Bajaj Auto LTD, ως υπεύθυνος για την σχεδιαστική ταυτότητα τόσο για τα δίτροχων όσο και τα τετράτροχων μοντέλων της εταιρίας.
«Είμαι πολύ ευχαριστημένος που επιστρέφω στην BMW Motorrad και που μου δίνεται η μεγάλη ευκαιρία να συμμετέχω στη διαμόρφωση του δίτροχου μέλλοντος του BMW Group με την βοήθεια μίας εξαιρετικής ομάδας», ήταν τα λόγια του Robb για την επιστροφή του στην BMW. Στα χρόνια του στην BMW ο Heinrich ήταν υπεύθυνος για τα πρώτα μοντέλα με τον τετραβάλβιδο boxer, R 1100 RS και RT, τα K 1200 S και R, το HP Megamoto και τις αγωνιστικές μοτοσικλέτες της εταιρίας που έτρεξαν στο Paris-Dakar. Από το δικό του σχεδιαστήριο βγήκαν και τα R 1150 GS και R 1200 GS, υπό την εποπτεία φυσικά του Robb. Επίσης ήταν υπεύθυνος της ομάδας σχεδιασμού για τα S 1000 RR, F 800 / 650, G 450 X αλλά και για τη μελέτη του BMW Custom Concept. Τέλος, συμμετείχε και στα αρχικά στάδια της εξέλιξης των scooter της BMW αλλά και των K 1600 GT/GTL.
«Ο Edgar Heinrich είναι ένας άριστος σχεδιαστής μοτοσικλετών και παθιασμένος μοτοσικλετιστής, ο οποίος έχει ήδη κάνει μοναδικές συνεισφορές στο τμήμα σχεδιασμού της BMW κατά το πέρασμα του χρόνου. Ανυπομονώ να ξεκινήσει η συνεργασία μας και να συνεχίσει την επιτυχημένη πορεία του BMW Motorrad design και στο μέλλον.», δήλωσε ο Adrian van Hooydonk, αντιπρόεδρος του BMW Group Design. Ο τελευταίος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον David Robb για τις υπηρεσίες του και τη μακρά του θητεία στη BMW και να του ευχηθεί ό,τι καλύτερο για το μέλλον.

 

BMW - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ