net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Αναποφάσιστος ο καιρός, με την βροχή όμως να είναι στη φύση του Βρετανού Rea...

Συνεχίζει να παραμένει πρώτος στη γενική βαθμολογία ο Sykes, κατακτώντας την 21η νίκη της καριέρας του στο Portimao

Μεθοδικά και μηχανική οδήγησε ο Jonathan Rea της PATA Honda, ανεβαίνοντας στο πρώτο σκαλί του βάθρου για 4η φορά φέτος

Ο υπερβάλλων ζήλος του Guintoli κόστισε την εγκατάλειψη του Melandri στο 2ο σκέλος

WSBK: Sykes-Rea, από μία νίκη

Ο Tom Sykes κυριάρχησε στο 1ο σκέλος, τερματίζοντας μπροστά από τους Sylvain Guintoli και Loriz Baz, ενώ στον 2ο ήρθε η σειρά του Jonathan Rea να εκμεταλλευτεί τις καιρικές συνθήκες και να πάρει την 4η φετινή του νίκη.

 
1o ΣΚΕΛΟΣ

Ο Rea φάνηκε πως ήταν γρήγορος από την αρχή, περνώντας στην πρώτη θέση μετά την εκκίνηση, με τον Marco Melandri και τον Tom Sykes να καραδοκούν. Πολύ κοντά βρίσκονταν και οι Davies, Baz και Guintoli, συμπληρώνοντας τις πρώτες έξι θέσεις.

Η πρώτη δεκάδα είχε αρκετό ανακάτεμα θέσεων στους αρχικούς γύρους με τον Sykes να προσπερνά τον Melandri και στη συνέχεια οι δυο τους να κάνουν μια γρήγορη προσπέραση έκαστος, στον 4ο γύρο. Ο Baz προσπαθούσε να ανέβει θέσεις ώσπου κατάφερε μέχρι τον 7ο γύρο να περάσει μπροστά από τον Rea και να αρπάξει την τρίτη θέση. Δυστυχώς ο Rea δεν μπόρεσε να αντεπιτεθεί απέναντι στην δύναμη των Kawasaki και των Aprilia και σύντομα τον προσπέρασε και ο Guintoli, στερώντας του την τέταρτη θέση.

Μπροστά, ο Sykes προσπέρασε τον Melandri και ξεκίνησε σιγά σιγά να χτίζει μια διαφορά. Ο Baz πίεσε πολύ σκληρά και κατάφερε να περάσει μπροστά από τον Ιταλό, στην δεύτερη θέση χωρίς όμως να μπορέσει να τον κρατήσει για πολύ πίσω του όσο ο αγώνας πλησίαζε στα μισά. Στο παιχνίδι για την δεύτερη θέση βρισκόταν και ο Guintoli και μέχρι τον 12ο γύρο οι τρεις αναβάτες άλλαζαν διαρκώς θέσεις παλεύοντας για το δεύτερο σκαλί του βάθρου.

Ο 12ος γύρος ήταν καίριας σημασίας και για τους Davies και Haslam. Οι δυο τους οδηγούσαν στην πέμπτη και έκτη θέση αντίστοιχα με τις μάχες για το βάθρο να μαίνονται λίγο πιο μπροστά. Ο Haslam επιχείρησε να προσπεράσει τον Davies από την εσωτερική όμως ο αναβάτης της Ducati φάνηκε πως άργησε να συνειδητοποιήσει την κίνηση με αποτέλεσμα να έρθουν σε επαφή στην μέση της στροφής και να πέσουν και οι δύο…

Οι γύροι που ακολούθησαν είδαν τα πρώτα σημάδια βροχής σε ορισμένα τμήματα της διαδρομής. Οι σημαίες άρχισαν να κυματίζουν προειδοποιητικά, κανείς όμως δεν χρειάστηκε να μπει στα pits αφού λίγους γύρους αργότερα η υγρασία σταμάτησε. Από εκείνο το σημείο και μετά ο ρυθμός έπεσε και η διαφορά που είχε κάνει ο Sykes άρχισε να μειώνεται καθώς οι Guintoli, Baz και Melandri πίεζαν για να κερδίσουν έδαφος. Λίγο πιο πίσω, οι Rea, Giugliano και Laverty οδηγούσαν σε στενό σχηματισμό με τον Alex Lowes να κρατιέται στην όγδοη θέση. Ο David Salom (Kawasaki) και ο Sylvain Barrier (BMW Motorrad Italia) έδωσαν στους θεατές να απολαύσουν λίγη δράση καθώς πάλευαν για την ένατη θέση και τις διακρίσεις της κορυφαίας δεκάδας.

Αν και ο Sykes έχασε λίγο έδαφος, διατήρησε μια άνετη διαφορά μέχρι τον τερματισμό και την 21η νίκη της καριέρας του. Ο Guintoli μπόρεσε να βγει μπροστά από τον Baz προς το τέλος του αγώνα και να εξασφαλίσει την δεύτερη θέση ενώ ο Melandri έχασε το βάθρο για  μερικά δευτερόλεπτα διαφορά. Μοναχικός καβαλάρης ο Rea, στους τελευταίους γύρους, πήρε με άνεση την πέμπτη θέση, πάνω από επτά δευτερόλεπτα μπροστά από τον Lowes. Οι Giugliano και Laverth τερμάτισαν στην έβδομη και όγδοη θέση με τους αναβάτες της κατηγορίας EVO, Salom και Barrier να κλείνουν την δεκάδα.


2ο ΣΚΕΛΟΣ

Οι λίγες ψιχάλες βροχής στο πρώτο σκέλος εξελίχθηκαν σε… νεροποντή στο δεύτερο. Ο βρετανός Rea είδε, στα μαύρα σύννεφα πάνω από την πίστα, την ευκαιρία για μια νίκη και πίεσε γρήγορα για να βρεθεί στις πρώτες θέσεις με το που έσβησαν τα φώτα της εκκίνησης. Ο Sykes τρύπωσε δεύτερος με τον Davies να ακολουθεί και τους Melandri, Guintoli και Baz να κρατούν την πρώτη εξάδα.

Ο Rea ξεκίνησε άμεσα να χτίζει διαφορά και αποτραβήχτηκε από τους υπόλοιπους στον 2ο γύρο καθώς ο Sykes παρέμενε σταθερά στην δεύτερη θέση. Οι Melandri, Guintoli και Baz, άρχισαν να μάχονται νωρίς για το βάθρο, με τους τρεις οδηγούς να αλλάζουν θέσεις σχεδόν σε κάθε στροφή από τον 3ο  μέχρι τον 5ο γύρο. Και ο Haslam εισχώρησε στην εξάδα προσπαθώντας να ανέβει θέσεις. Στον 6ο γύρο, Melandri και Guintoli παρέμεναν κοντά, στην μάχη για την τρίτη θέση ενώ ο Davies είχε να αντιμετωπίσει τις επιθέσεις των Haslam και Giugliano. 

Μέχρι τον 8ο γύρο, το ντουέτο της Aprilia είχε πλησιάσει τον Sykes και ο καθένας τους μπορούσε να τον προσπεράσει άνετα, καθώς ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας είπε να αποχωρήσει από τις πολλές μάχες στη βροχή για να εξασφαλίσει έναν ασφαλή τερματισμό. Ο Sykes συνέχισε χάνοντας αρκετές θέσεις με αυτή τη στρατηγική αλλά κατάφερε να αποφύγει οποιονδήποτε αδικαιολόγητο κίνδυνο και να φύγει από τον αγώνα με τους βαθμούς της όγδοης θέσης.

Ο Rea συνέχισε να οδηγεί μπροστά όμως οι Melandri και Guintoli ήταν σε αποστολή για τις πρώτες θέσεις, μειώνοντας τη διαφορά που είχε κάνει ο Rea στο ελάχιστο, μέσα σε λίγους γύρους. Μέχρι τον 13ο γύρο, οι αναβάτες της Aprilia κυνηγούσαν τον Rea –και ο ένας τον άλλον-, κάτι που τελικά βγήκε εις βάρος τους. Ο Guintoly πίεσε πάρα πολύ για να πάρει το πλεονέκτημα από τον Melandri, περνώντας στην εσωτερική του Ιταλού όμως ο Melandri δεν θα εγκατέλειπε τόσο εύκολα τη θέση του. Οι Aprilia τους ήρθαν σε επαφή και καθώς ήταν πλαγιασμένοι, έπεσαν και οι δυο. Ο Melandri χτυπήθηκε και από τις δύο μοτοσικλέτες ενώ ακόμα σερνόταν στην πίστα, κάτι που τον ανάγκασε να εγκαταλείψει καθώς ο Guintoli μπόρεσε να ξανακαβαλήσει  και να επιστρέψει στον αγώνα…

Το φιάσκο της Aprilia έδωσε στον Rea όλο τον χώρο που χρειαζόταν για να αναπνεύσει και διατήρησε την μηχανική επιμονή του μέχρι την καρό σημαία. Ο Giugliano πήρε την δεύτερη θέση μετά την πτώση των Melandri-Guintoli, με τον Davies να ακολουθεί μερικά δευτερόλεπτα πίσω, στην τρίτη θέση. Ο Davies ήταν εντελώς αποφασισμένος να φτάσει μέχρι το βάθρο και σημείωσε τον γρηγορότερο γύρο του αγώνα στον τελευταίο γύρο.

Οι Haslam και Lowes πάλεψαν δυνατά στους τελευταίους γύρους, με τον Lowes να καταλαμβάνει την 4η θέση και τον Haslam την 5η. Ο Baz τερμάτισε έκτος ακολουθούμενος από τους Guintoli και Sykes.

Ο Sykes διατηρεί την πρώτη θέση στον πίνακα της γενικής βαθμολογίας με πλεονέκτημα 43 πόντων από τον δεύτερο Guintoli. Ο Baz κρατά την τρίτη θέση με τον Rea να απειλεί με μόλις έναν πόντο διαφορά στην τέταρτη θέση.


 

APRILIA - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ