net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Με τα χρώματα της Aprilia και το 2015 ο Melandri που επιστρέφει στο MotoGP για λογαριασμό της ιταλικής εταιρίας.

O Melandri έκανε ήδη την πρώτη του εμφάνιση με την Aprilia στο MotoGP, σήμερα στις δοκιμές στη Valencia.

Aprilia και Melandri μαζί στο MotoGP

O Marco Melandri θα είναι τελικά ο έτερος αναβάτης της Aprilia στην επιστροφή του ιταλικού εργοστασίου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας στην κατηγορία MotoGP.

 
Ο αναβάτης από τη Ravenna μετακόμισε τελικά από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike στο MotoGP για λογαριασμό της ιταλικής εταιρίας. Ήταν δύσκολο, άλλωστε, να μείνει ένα τέτοιο όνομα εκτός MotoGP για πολύ, ειδικά μετά την επιστροφή της Aprilia με την οποία ο Ιταλός έχει εξαιρετικές σχέσεις. Φέτος, ως εργοστασιακός αναβάτης της ιταλικής εταιρίας, ο Melandri κατέκτησε την τέταρτη θέση στο WSBK (έξι νίκες, 11 βάθρα) και με τους βαθμούς που συγκέντρωσε έβαλε το δικό του λιθαράκι στην κατάκτηση του πρωταθλήματος και στους Κατασκευαστές για τους Ιταλούς που πήραν και το πρωτάθλημα αναβατών με τον παγκόσμιο πρωταθλητή πλέον Sylvain Guintoli

Ο Melandri θα αγωνιστεί ως team mate του Alvaro Bautista σε αυτή την επιστροφή της Aprilia στο MotoGP με στόχο την εξέλιξη της μοτοσικλέτας. Η Aprilia θα αγωνιστεί στο πρωτάθλημα ένα χρόνο νωρίτερα από ό,τι είχε ανακοινώσει αρχικά σε συνεργασία με την Gresini Racing-θα τρέξουν μαζί για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

«Με τον Marco Melandri συμπληρώσαμε και το τελευταίο κομμάτι του παζλ για τη συμμετοχή της Aprilia στην επόμενη σεζόν του MotoGP. Οι τελευταίες ημέρες ήταν πού συναρπαστικές αφού μέσα σε λίγες ώρες πήγαμε από τον τελευταίο γύρο στα Superbikesσε αυτή τη νέα περιπέτεια στο MotoGP. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που ανακοινώνουμε τον Melandri γιατί έτσι ολοκληρώνεται η ομάδα μας με τον καλύτερο τρόπο στο ξεκίνημα μιας μεγάλης πρόκλησης: με τον Melandri έχουμε τώρα ένα ιταλικό δίδυμο (αναβάτης-μοτοσικλέτα)…», δήλωσε μεταξύ άλλων ο αγωνιστικός διευθυντής της Aprilia, Romano Albesiano.

Από την μεριά του ο Marco Melandri δήλωσε: «Μου προσφέρθηκε η ευκαιρία να εξελίξω ένα ολοκαίνουριο project και αυτό είναι κάτι που δεν έχω κάνει ακόμη στην καριέρα μου αφού πάντα «κληρονομούσα» μοτοσικλέτες. Ακριβώς για αυτό το λόγο με έχει συναρπάσει αυτή η πρόκληση. Εργάζομαι σε μια εταιρία και σε ένα αγωνιστικό τμήμα που με ήθελε και με το οποίο θέλω να συνεχίσω να εργάζομαι ώστε να αναπτύξω ένα μεγάλο project. H Aprilia Racing επιδεικνύει συνεχώς την ικανότητά της να φτιάχνει εξαιρετικές μοτοσικλέτες και εξαιρετικά γρήγορες• θα βάλω και γω τη δική μου προσπάθεια. Ο στόχος μας είναι πολύ φιλόδοξος: να εξελίξουμε μια μοτοσικλέτα και την ίδια στιγμή να εξελίξουμε και ένα νέο πρωτότυπο που θα αγωνιστεί το 2016. Θα είναι μια απαιτητική σεζόν με πολλή δουλειά αλλά είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε αυτές τις προκλήσεις.»

Για όσους δεν γνωρίζουν, η σχέση του Melandri με την ιταλική εταιρία πηγαίνει πολλά χρόνια πίσω, από τότε που έκανε τα πρώτα του βήματα στην παγκόσμια σκηνή, ενώ το 2002 κέρδισε το παγκόσμιο πρωτάθλημα για το ιταλικό εργοστάσιο στα GP 250. Σε όλες τις κατηγορίες του Π.Π. Ταχύτητας ο Melandri μετρά 22 νίκες και 62 βάθρα (19 και 31 στο WSBK).

 

APRILIA - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ