net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Δεν το σκέφτεται ο Max Biaggi για επιστροφή, προτιμώντας το ρόλο του δοκιμαστή για την Aprilia. Τουλάχιστον, προς το παρόν.

Max Biaggi: Δοκιμάζει αλλά δεν επιστρέφει

Το ενδεχόμενο να επιστρέψει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike στο μέλλον, ακόμη και ως wildcard, απέκλεισε ο «Ρωμαίος Αυτοκράτορας» παρά τις δοκιμές που πραγματοποίησε πρόσφατα για λογαριασμό της Aprilia.

 
Ειδικότερα, ο δις παγκόσμιος πρωταθλητής Superbike και τετράκις στα 250 GP, εθεάθη σε πρόσφατες δοκιμές στη Jerez να δοκιμάζει για λογαριασμό της Aprilia, ένα εργοστασιακό RSV4 παρόμοιο με εκείνο που έδωσε πέρσι τον τίτλο στοn Sylvain Guintoli. Αυτό ήταν αρκετό για να φουντώσει τις φήμες για επιστροφή του «Mad Max» στις πίστες, οι οποίες τελικά ήταν ψευδείς. Ο Biaggi όντως δοκίμαζε για την Aprilia, με την οποία έχει πολύ ισχυρούς δεσμούς, αλλά η παρουσία του στην πίστα είχε καθαρά συμβουλευτικό ρόλο και αφορούσε την εξέλιξη του ηλεκτρονικού «πακέτου» και για το πρωτότυπο της Aprilia που θα τρέξει φέτος στο MotoGP.

«Ήταν πολύ ωραία που βρέθηκα πάλι πάνω σε μια εργοστασιακή superbike. Η τελευταία φορά ήταν το 2012, όποτε ήταν πριν από πολύ καιρό. Είναι τιμή για μένα να βρίσκομαι πάλι στην πίστα και να βοηθάω στην εξέλιξη της μοτοσικλέτας. Η αποχή μου για περισσότερο από δύο χρόνια σήμαινε ότι έπρεπε να ξεσκουριάσω πρώτα και να βρω ρυθμό. Αυτό θα πάρει χρόνο αλλά είναι πολύ ευχάριστο. Κοιτάζοντας πίσω στο χρόνο θα ήταν καλύτερα για μένα να μην είχα σταματήσει ποτέ αλλά αν κάνω αρκετούς γύρους νομίζω ότι μπορώ να «επιστρέψω» στο παρελθόν. Αυτοί οι τύποι όμως είναι πολύ γρήγοροι», δήλωσε καταλήγοντας ο Biaggi για τους αναβάτες που παίρνουν μέρος σήμερα στο WSBK, διαψεύδοντας στη συνέχεια τις φήμες για ενδεχόμενη επιστροφή του στο παγκόσμιο πρωτάθλημα: « Λυπάμαι που το λέω, αλλά δεν θα κάνω κανένα αγώνα φέτος ως wildcard. Είμαι απλά ένας αναβάτης εξέλιξης και γι αυτό ο στόχος μου είναι να κάνω όσους περισσότερους γύρους μπορώ αξιολογώντας παράλληλα τις ρυθμίσεις για τη MotoGP αλλά και την Superbike μοτοσικλέτα». 

Αυτά δήλωσε ο Ιταλός πολυπρωταθλητής αν και με τον «Mad Max» ποτέ δεν ξέρει κανείς.

 

APRILIA - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ