net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Melandri (αριστερά) και Albesiano σφίγγουν τα χέρια στην πρώτη επίσημη εμφάνισή τους.

Επίσημα ο Melandri στην Aprilia

Σε επίσημη ανακοίνωση για τη συνεργασία τους την ερχόμενη σεζόν προχώρησαν η εργοστασιακή ομάδα της Aprilia και ο Marco Melandri που έκανε ήδη τις πρώτες δοκιμές με τη μοτοσικλέτα.

 
Ένας αναβάτης του επιπέδου του Melandri πάνω σε μια πρωταθλήτρια όπως είναι η RSV4 είναι ένας ονειρικός συνδυασμός για τους φίλους των superbikes με το πρωτάθλήμα του 2014 να παίρνει φωτιά πριν καν αρχίσει!

Ο εξαιρετικός Eugene Laverty μπορεί να αποχώρησε, ωστόσο η Aprilia, έτρεξε πρώτη από όλους και καπάρωσε έναν πανάξιο «αντικαταστάτη» για τον Ιρλανδό, αν μπορεί να ειπωθεί κάτι τέτοιο για τον Melalndri, ακόμη και εντός εισαγωγικών. Επίσης, να πούμε σε αυτό το σημείο ότι η αποχώρηση του Laverty από την Aprilia δεν έχει ακόμη ξεκαθαριστεί αφού φημολογείται ότι η ιταλική εταιρία ενδέχεται να κατεβάσει ακόμη και τρεις εργοστασιακές μοτοσικλέτες (!) για την επόμενη σεζόν μη θέλοντας να χάσει τον Laverty μέσα από τα χέρια της.

Με το δίδυμο Melandri- Guintoli η Aprilia θα επιχειρήσει να κερδίσει ξανά την επόμενη χρονιά το πρωτάθλημα κατασκευαστών και φυσικά και εκείνο των αναβατών που το έχασε φέτος από τον εκπληκτικό Tom Sykes.

«Οδηγώντας ξανά για την εταιρία που μου έδωσε τον πρώτο παγκόσμιο τίτλο μου είναι καταρχήν κάτι συναρπαστικό. Μιλώντας προσωπικά υπάρχουν τόσες μνήμες που με συνδέουν με την Aprilia και αυτές οι μνήμες είναι μνήμες από νίκες…Όλα αυτά τα χρόνια η Aprilia έχει δείξει την αξία της στους αγώνες, κερδίζοντας τον ένα τίτλο πίσω από τον άλλο, για αυτό και είμαι σίγουρος ότι θα βρω ένα περιβάλλον στο οποίο θα είμαστε πάντα έτοιμοι να αγωνιστούμε για τη νίκη…Από τεχνικής πλευράς δεν μπορώ να περιμένω για να αγωνιστώ με την RSV4, μια μοτοσικλέτα με την οποία είχα αρκετές μάχες μέσα στην πίστα. Νομίζω ότι οι δύο μας θα τα πάμε καλά, αλλά η πίστα, τα πρώτα δοκιμαστικά και πάνω από ΄λα οι αγώνες, είναι εκείνα που θα μας δώσουν την απάντηση σε αυτό.», ήταν οι πρώτες δηλώσεις του Melandri για τη νέα του ομάδα με τον Ιταλό να εκφράζει την πλήρη ικανοποίησή του και μετά τις πρώτες μυστικές δοκιμές που πραγματοποίησε με την RSV4 την προηγούμενη εβδομάδα στη Jerez.

«Ήταν απίστευτο, όταν γύρισα στα πιτς, ειδικά μετά τους πρώτους γύρους, ήμουν πραγματικά χαρούμενος και ένιωσε επιτέλους ότι βρήκα κάτι το οποίο έψαχνα εδώ και καιρό», δήλωσε ο Ιταλός μετά το τέλος των δοκιμών και πρόσθεσε: «Η μοτοσικλέτα ταιριάζει με το οδηγικό μου στιλ πάρα πολύ καλά και το μικρό της μέγεθος μου επέτρεψε να βολευτώ πάνω της σχεδόν αμέσως. Η δοκιμή δεν ήταν εύκολη καθώς ο καιρός άλλαζε συνεχώς όλη την ώρα και υπήρχαν επίσης δυνατοί άνεμοι. Το γυρολόγιο δεν ήταν σημαντικό, ήθελα απλά να καταλάβω τη μοτοσικλέτα και τον τρόπο που δουλεύει η ομάδα»

«Ο Marco είναι ένας αναβάτης που γνωρίζουμε καλά. Έχει υπάρξει ξανά μέλος της οικογένειας της Aprilia κερδίζοντας ένα φανταστικό πρωτάθλημα με εμάς (σ.σ. το 2002 στα GP250). Η ποιότητά του σίγουρα δεν χρειάζεται αποδείξεις. Έχει αποδείξει ότι είναι ικανός να παλέψει για τον τίτλο από τον πρώτο κιόλας αγώνα ακόμη και για ένα πρωτάθλημα που του είναι νέο. Είμαι σίγουρος ότι θα τα πάει καλά με την RSV4, μια μοτοσικλέτα η οποία, κατά τη γνώμη μου, ταιριάζει καλά με το στιλ του Melandri.», δήλωσε ο αγωνιστικός διευθυντής της Aprilia, Romano Albesiano που δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον Laverty για τα κατορθώματά του με την RSV4.

Οι επόμενες δοκιμές για την Aprilia θα πραγματοποιηθούν ξανά στη Jerez στις 14-15 Νοεμβρίου. 

 

APRILIA - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ