Seventy Degrees SD-JT81 - Test

- Ιμάντες και κουμπιά ρύθμισης για να το φέρεις στα μέτρα σου.
- Αποσπώμενη εσωτερική επένδυση και αεραγωγοί για να το φοράς σε μεγάλο εύρος θερμοκρασιών.
- Στάνταρ Level 2 προστατευτικά, που σπάνια συναντάμε σε jacket.

Τιμή: 239,90 ευρώ

Έχουν πλέον περάσει αρκετά προϊόντα της Seventy Degrees από τα χέρια μας και κάθε φορά ανυπομονούμε για την επόμενη δοκιμή, αφού η Ισπανική εταιρεία δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην ποιότητα κατασκευής, την πρακτικότητα και την άνεση με τις τιμές της να βρίσκονται σε απολύτως φυσιολογικά επίπεδα. Μια από τις πιο πρόσφατες προσθήκες στον κατάλογό της είναι το μπουφάν SD-JT81, το οποίο μάλιστα τοποθετείται στην κορυφή της γκάμας. Όπως όλα τα προϊόντα της εταιρείας, το παραλάβαμε από τη Moto Πήγασος που έχει αναλάβει την αποκλειστική εισαγωγή και διάθεση στην Ελληνική αγορά.
 

Ιμάντες και κουμπιά ρύθμισης για να το φέρεις στα μέτρα σου

Το SD-JT81 ανήκει στην κατηγορία των χειμερινών μπουφάν με μήκος 3/4 και προορίζεται για τουριστική χρήση. Είναι κατασκευασμένο από υψηλής πυκνότητας πολυεστέρα 600D, ο οποίος συνδυάζεται με ελαστικό ύφασμα στα σημεία που θέλουμε μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων. Το βάρος του δεν είναι αμελητέο αλλά τα 3,3 κιλά του θα γίνουν αντιληπτά μόνο στη σπάνια περίπτωση που θα χρειαστεί να το κουβαλήσεις με τα χέρια. Φορώντας το έγινε ξεκάθαρο ότι έχουμε να κάνουμε με ένα ιδιαίτερα ζεστό μπουφάν που μπορεί να ανταπεξέλθει στις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και θα αποδειχθεί πολύτιμος σύμμαχος σε μακρινά ταξίδια κατά τους χειμερινούς μήνες. Το SD-JT81 έχει πολλές δυνατότητες ρύθμισης ώστε να μπορείς να το προσαρμόσεις στον σωματότυπό σου. Στη μέση υπάρχουν ιμάντες Velcro με ελαστικό τελείωμα, ενώ στο κάτω μέρος έχουμε κάθετο φερμουάρ και κουμπιά δυο θέσεων στα πλαϊνά, καθώς και ελαστικό κορδόνι στο εσωτερικό. Επίσης, σε κάθε μανίκι υπάρχουν δυο ιμάντες με Velcro, ένας ψηλά και ένας χαμηλότερα. Δεν υπάρχει δυνατότητα ρύθμισης του γιακά, αλλά καλύπτεται όλος από μαλακό ύφασμα, ενώ έχει και γαντζάκι για να μένει ανοικτός.


 

Αποσπώμενη εσωτερική επένδυση και αεραγωγοί για να το φοράς σε μεγάλο εύρος θερμοκρασιών.

Μπορεί η Seventy Degrees να το κατατάσσει στα χειμερινά μπουφάν, όμως το πεδίο χρήσης του είναι ευρύτερο. Αυτό οφείλεται αρχικά στην αποσπώμενη εσωτερική επένδυση, που σου επιτρέπει να το χρησιμοποιείς και με πιο ανοιξιάτικο καιρό, αλλά και στους αεραγωγούς που διαθέτει. Πιο συγκεκριμένα υπάρχουν φερμουάρ στα μανίκια που καλύπτουν τα ¾ του μήκους τους και ανοίγοντας αποκαλύπτουν το διάτρητο τμήμα. Στο στήθος υπάρχουν δυο πάνελ εξαερισμού με το ύφασμα που τα καλύπτει να διπλώνει και να αποθηκεύεται  στο κάτω μέρος, ενώ ο αέρας αποβάλλεται από δυο αεραγωγούς στην πλάτη. Φυσικά, δεν θα μπορούσε να απουσιάζει η αδιαβροχοποίηση και για αυτό φροντίζει τόσο το υδροαπωθητικό ύφασμα, όσο και η μεμβράνη στην εξωτερική πλευρά της επένδυση.
 

Στάνταρ Level 2 προστατευτικά, που σπάνια συναντάμε σε jacket

Για τα υπάρχοντά σου διαθέτει δυο εξωτερικές τσέπες, μια cargo και ένα πρακτικό τσεπάκι στο αριστερό μανίκι. Εκεί μπορείς να έχεις το τηλεχειριστήριο της γκαραζόπορτας, ψιλά για τα διόδια ή την κάρτα σου. Εσωτερικά έχουμε μια τσέπη ακόμα, θήκη εγγράφων και θήκη κινητού με τις δυο τελευταίες να βρίσκονται και στην επένδυση. Προστατευτικά Level 2 δεν συναντάμε συχνά σε μπουφάν και το SD-JT81 διαθέτει στάνταρ σε ώμους και αγκώνες, ενώ υπάρχει αφρώδες προστατευτικό πλάτης. Ανακλαστικά σημεία και λογότυπα σε κάνουν πιο ορατό κατά τη νυχτερινή οδήγηση, ενώ υπάρχει και φερμουάρ σύνδεσης με παντελόνι.
 

Συνέχεια του άρθρου >>>
ΜΟΤΟ ΠΗΓΑΣΟΣ  ΚΕΙΣΟΓΛΟΥ Π.ΙΕΡΕΜΙΑΣ
Λ. Ελ. Βενιζέλου 26, 17676, Καλλιθέα

Ρωτήστε περισσότερα