net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Vespa 500;

Πολύ πιθανόν, αρκεί η Piaggio να επανεξετάσει μια ιδέα που είχε «πέσει στο τραπέζι» πριν από τρία περίπου χρόνια. Ο κινητήρας υπάρχει, η αγορά έχει αποδείξει ότι χωρά scooter πολύ μεγαλύτερου κυβισμού και οι συνθήκες είναι πλέον καταλληλότερες από ποτέ.

 
Αφορμή για την επαναφορά στο προσκήνιο αυτής της ξεχασμένης ιδέας, ήταν η πρόσφατη παρουσίαση της μεγαλύτερης σε κυβισμό Vespa όλων των εποχών, Super 300. Η υποδοχή του μοντέλου από το αγοραστικό κοινό ήταν κάτι παραπάνω από θετική και αυτό δεν αποτέλεσε έκπληξη για τους ανθρώπους της Piaggio, έκπληξη όμως προκάλεσε ή προτροπή πολλών αναβατών για τη παρουσίαση μοντέλων με ακόμη περισσότερα κυβικά! Όπως έχει ήδη αναφερθεί, η 500άρα Vespa εξετάστηκε σαν ενδεχόμενο από τη Piaggio πριν από καιρό και απ ότι μάλιστα λέγεται είχε κατασκευαστεί και ένα πρωτότυπο. Το project όμως απορρίφθηκε, αφού αποτελούσε -δεδομένων των τότε συνθηκών- ένα παράτολμο άλμα και όχι βήμα εξέλιξης και τα άλματα αυτού τους είδους, έχουν συνήθως ως αποτέλεσμα …άσχημες προσγειώσεις.

Οι σημερινές συνθήκες όμως είναι σαφώς πιο πρόσφορές για ένα τέτοιο εγχείρημα, με τη Super 300 να αποτελεί με την επιτυχημένη της πορεία στην αγορά, τον προπομπό για εκδόσεις μεγαλύτερου κυβισμού. Για να είμαστε ειλικρινής δεν μας φαίνεται καθόλου άσχημη σαν ιδέα και το ίδιο φαίνεται ότι σκέφτεται και ο Ισπανός σχεδιαστής Xavier Gordillo, που παρουσίασε τις απόψεις του πάνω στο θέμα σε δυο παραλλαγές. Μια με 16άρηδες και μια με, κλασσικούς Vespa, μικρότερης διαμέτρου τροχούς. Μάλιστα προκειμένου τα σχέδια του να ανταποκρίνονται όσο το δυνατόν περισσότερο στη πραγματικότητα, ως βάση για τα σχέδια του, χρησιμοποίησε ένα Beverly 500.

 

PIAGGIO - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ