Δημοπρατήθηκε 400.000 λίρες η πρώτη νικήτρια MotoGP μοτοσυκλέτα της Ducati

Δημοπρατήθηκε 400.000 λίρες η πρώτη νικήτρια MotoGP μοτοσυκλέτα της Ducati

Κέρδισε για πρώτη φορά το MotoGP για την Ducati
Δεσμοδρομικός κινητήρας V4 799cc με πάνω από 220 ίππους
Και η Desmosedici GP3 δημοπρατήθηκε σε εκπληκτική τιμή
Στα χρώματα του GP3 η GP24 για την 75η επέτειο Grand Prix

DUCATI: Multistrada V4 με σημαντικό όφελος

Κέρδισε για πρώτη φορά το MotoGP για την Ducati

Το εντυπωσιακό ποσό των 402.500 λιρών κατάφερε να συγκεντρώσει η μοτοσυκλέτα Desmosedici GP7 της Ducati μετά από δημοπρασία που πραγματοποιήθηκε στην Αγγλία. Η εκπληκτική μοτοσυκλέτα της Ducati έχει κερδίσει για πρώτη φορά τον τίτλο MotoGP αποκτώντας ιστορική σημασία και καθιστώντας την ορόσημο για την ιταλική εταιρεία, ένα κομμάτι που σίγουρα είναι για μεγάλους συλλέκτες. Την πρώτη νίκη στο MotoGP με την Desmosedici GP7 πραγματοποίησε ο Casey Stoner το 2007 κερδίζοντας δέκα αγώνες και ξεπερνώντας τους Dani Pedrosa και Valentino Rossi στο τότε πρωτάθλημα. Η συγκεκριμένη μοτοσυκλέτα ανακατασκευάστηκε ειδικά για την δημοπρασία και από ότι αποδείχτηκε κατάφερε να πιάσει πολύ μεγάλη τιμή.
 

Δεσμοδρομικός κινητήρας V4 799cc με πάνω από 220 ίππους

Η Desmosedici GP7 διαθέτει έναν δεσμοδρομικό τετραβάλβιδο κινητήρα V4 799cc που απέδιδε πάνω από 220 ίππους με ηλεκτρονικό ψεκασμό, σύστημα ανάφλεξης Magneti Marelli και έλεγχο γκαζιού EVO TCF. Εξοπλίζεται με αναρτήσεις Ohlins και δαγκάνες φρένων Brembo και στους δύο τροχούς. Ο Stoner κέρδισε με την Ducati πολλούς τίτλους κάνοντας τον έναν από τους πιο πετυχημένους αναβάτες της. Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που ένα ιστορικό μοντέλο της Ducati πωλείτε σε εξωφρενική τιμή. Η Ducati Desmosedici GP3 ήταν η πρώτη εργοστασιακή μοτοσυκλέτα της εταιρείας που έτρεχε στο MotoGP όταν έγινε η αλλαγή από δίχρονους σε τετράχρονους κινητήρες το 2003 έχοντας στο τιμόνι της τον Loris Capirossi ο οποίος πέτυχε την πρώτη νίκη στο Grand Prix της Καταλονίας στη Βαρκελώνη κλείνοντας τη σεζόν του 2003 στη 4η θέση. Η Desmosedici GP3 πωλήθηκε και αυτή στο εκπληκτικό ποσό των 201.250 λιρών.
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Στα χρώματα του GP3 η GP24 για την 75η επέτειο Grand Prix

Η Ducati επανεμφάνισε το GP3 στο Βρετανικό MotoGP το 2024, προσφέροντας μια ιδιαίτερη νοσταλγική αναδρομή στην ιστορία του αγώνα και επέλεξε να γιορτάσει την 75η επέτειο των αγώνων Grand Prix χρησιμοποιώντας τα χρώματα του 2003 στη πιο σύγχρονη έκδοση της αγωνιστικής της μοτοσυκλέτας GP24. H Ducati φέρνει στο προσκήνιο τις δύο αυτές ιστορικές της μοτοσυκλέτες αναδεικνύοντας την πορεία της στο χώρο των αγώνων MotoGP και της διαρκής εξέλιξης της. Η τελική τιμή της δημοπρασίας αντανακλά όχι μόνο την αρχική απόδοση της μοτοσυκλέτας και την σπανιότητα της αλλά και το έντονο ενδιαφέρον όχι μόνο των συλλεκτών αλλά και των απλών αναβατών για τις μοτοσυκλέτες που εκπροσωπούν μια ολόκληρη εποχή των αγώνων MotoGP.