net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Συγκριτικό: Aprilia Shiver 750 GT vs BMW F 800S

Μπορεί τα δύο μοντέλα να ανήκουν σε μια κατηγορία που δεν διακρίνεται για το απόλυτο «fun», ωστόσο αμφότερες οι εν λόγω μοτοσικλέτες εμπεριέχουν μεγάλες ποσότητες διασκέδασης στο DNA τους, συνδυαζοντας την φυσικά με πρακτικές και χρηστικές προεκτάσεις.

 
Το Shiver GT, ο πιο πρόσφατος εκπρόσωπος της μεσαίας street κατηγορίας είναι μια ολοκληρωμένη μοτοσικλέτα, που όμως σε αντίθεση με την πλειονότητα των υπολοίπων (της κατηγορίας του) δεν έχει φιλτράρει τα έντονα χαρακτηριστικά του και είναι σε θέση να παρέχει αυτό το κάτι παραπάνω και να βάζει τον αναβάτη του στην «πρίζα». Στην ίδια συνομοταξία ανήκει και το δικύλινδρο street της βαυαρικής εταιρείας, το F 800S Μια μοτοσικλέτα με street φιλοσοφία, που όμως διαθέτει δυναμικά χαρακτηριστικά που προδιαθέτουν τον κάτοχό του να κινηθεί στη σέλα του σε πολύ γρήγορους ρυθμούς.

Εξετάζοντας οπτικά τις δύο μοτοσικλέτες, γίνεται φανερό πως οι σχεδιαστές τους ακολούθησαν τελείως διαφορετική σχολή. Το BMW είναι κοντό και φαρδύ, το δε Shiver στενό και ψηλό. Η γερμανική μοτοσικλέτα διαθέτει πληθωρικές καμπύλες, ενώ η «Ιταλίδα» γωνίες. Σφηνοειδής φυσιογνωμία το Aprilia, ωώδης εκείνη του S. Αν και το ΒΜW μετρά τέσσερα χρόνια από την παρουσίασή του, η αισθητική του δεν είναι ξεπερασμένη, γεγονός που τονίζει τη διαχρονικότητά του.

Μπορεί το σχήμα του να μην ενθουσιάζει, αλλά σίγουρα δεν θα υπάρξει κανείς να το κακολογήσει. Από το άλλο στρατόπεδο, η Aprilia κατάφερε να παντρέψει επιτυχημένα στο επιθετικό της γυμνό ένα φέρινγκ που κολακεύει το σύνολο. Οι πίνακες οργάνων και στις δύο μοτοσικλέτες είναι από τους πιο μοντέρνους της κατηγορίας και πληρέστατοι σε ενδείξεις, με αυτόν του Shiver να διαθέτει τις περισσότερες. Η ποιότητα κατασκευής επίσης βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα, με εκείνη του BMW να είναι δοκιμασμένη στο χρόνο.

Περισσότερα για τις δύο αυτές μοτοσικλέτες μπορείτε να βρείτε στο τεύχος Νο20 του Moto Τρίτη, που από σήμερα (29/09) κυκλοφορεί στα περίπτερα όλης της χώρας.

 

TEST - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ