Ο κινητήρας έχει νεύρο από χαμηλά και συνδυάζεται με την κοντή κλιμάκωση του κιβωτίου για να χαρίζει άμεσες εκκινήσεις στο Wave.

Αισθητικά, το νέο Wave είναι νεανικό και διαθέτει πολλές αιχμηρές γραμμές στα πλαστικά του.

Ο πίνακας οργάνων είναι απλός σε σχεδιασμό και προσφέρει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες.

Δοκιμή: Honda Wave 110i

Το νέο Honda Wave 100i χρησιμοποιεί με έξυπνο τρόπο το όνομά του, προκειμένου όχι μόνο να μας θυμίσει τι θα πει οικονομία, αλλά και να βάλει στη ζωή μας τη νέα έκφραση «κύμα οικονομίας».

 

Και, φυσικά, δεν προτίθεται να παραμείνει εκεί, αλλά να μας κολλήσει στο μυαλό νέες εκφράσεις που μέχρι τώρα δεν έβγαζαν και ιδιαίτερο νόημα. Όπως, «κύμα πρακτικότητας». Και γιατί να μείνει εκεί; Τι θα λέγατε για «κύμα χαμηλής κατανάλωσης», «κύμα φρεσκάδας» και «κύμα ευκολίας»; Πιστεύετε ότι το παρατραβάμε; Μπορεί, αλλά το νέο Wave 110i διαφωνεί μαζί σας. Με τις νουθεσίες των Ιαπώνων, άλλωστε, για οικονομία, πρακτικότητα και ευκολία να το συντροφεύουν καθ όλη τη διαδικασία του σχεδιασμού και της παραγωγής του, το Wave έχει εμμονή με αυτές τις αξίες, αλλά ακόμη και αυτό δεν ήταν ο μοναδικός παράγοντας που επηρέασε τον χαρακτήρα του.

Καθοριστικό ρόλο στον χαρακτήρα του Wave έχει παίξει ο ήρωας του παπιού, το υπόδειγμα που θαύμαζε από μικρό. Φαίνεται πως το νέο παπί της Honda μεγάλωσε με την αφίσα ενός Innova 125i στο… δωμάτιό του και βάλθηκε να κάνει περήφανο τον ήρωα του, υιοθετώντας πολλά από τα στοιχεία του χαρακτήρα του, αλλά και παρεκκλίνοντας σε κάποια άλλα, ώστε να αποκτήσει τη δική του φωνή.

Αντέγραψε, λοιπόν, σε πολλά το Innova. Στον πρακτικό χαρακτήρα, την καλή ποιότητα κατασκευής και τη φρέσκια εμφάνιση. Ωστόσο, κάποια άλλα τα προσάρμοσε στα δικά του δεδομένα. Έτσι, το Wave είναι οικονομικότερο, σε απόκτηση και κατανάλωση, δείχνει μεγαλύτερη ζωντάνια (ειδικά χαμηλά, χάρη κυρίως στις κοντύτερες σχέσεις στο κιβώτιο), αλλά είναι και πιο αδύναμο ψηλά.

Η δοκιμή του νέου Honda Wave 110i περιλαμβάνεται στο τεύχος 12 του moto τρίτη, που κυκλοφορεί στις 5 Ιουνίου 2012.  

 

HONDA - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ