Ανεση – Εργονομία

Ανεση – Εργονομία
6 Φωτογραφίες »

Μπορεί η Desert X Rally να είναι χωμάτινη και πολεμική, όμως ταυτόχρονα είναι και μια Ducati, κάτι που σημαίνει ότι θα πρέπει να είναι και μια άνετη μοτοσυκλέτα (σύμφωνα με την Premium λογική που ακολουθεί τα τελευταία – αρκετά πλέον – χρόνια η ιταλική εταιρεία). Αυτό γίνεται εμφανές με το που ανέβεις πάνω, καθώς μαρσπιέ, σέλα και θέση τιμονιού δημιουργούν φυσικές γωνίες για τον αναβάτη, ο οποίος θα απολαύσει πολλά απροβλημάτιστα χιλιόμετρα πάνω στην Desert X Rally, είτε καθιστός είτε όρθιος. Η σέλα της φαίνεται αμέσως ένα κλικ πιο άνετη από τις αντίστοιχες μοτοσυκλέτες του ανταγωνισμού, ενώ ο ανεμοθώρακας (που προέρχεται αυτούσιος από τη βασική έκδοση) κρατάει την ισορροπία μεταξύ της ασφάλτινης και του χωμάτινης φύσης του μοντέλου – τουτέστιν καλύπτει σε ικανοποιητικό βαθμό το σώμα του αναβάτη, χωρίς να γίνεται υπερβολική σε μέγεθος.

Πίσω από τη ζελατίνα υπάρχει μια TFT οθόνη 5” τοποθετημένη κάθετα ώστε να θυμίζει Roadbook, η οποία είναι πλήρης πληροφοριών και ο χειρισμός της γίνεται μέσω των χειριστηρίων στα αριστερά του τιμονιού. Η πληθώρα των πληροφοριών και η διάταξή τους χρειάζεται ένα βαθμό αρχικής εξοικείωσης, αλλά μόλις μάθεις τα κουμπιά της (κυριολεκτικά), η πλοήγηση στο μενού γίνεται πολύ εύκολη. Μέσω της εφαρμογής Ducati Link υπάρχει η δυνατότητα για Turn to Turn Navigation, ενώ επιλέγοντας το Rally Mode υπάρχει και η δυνατότητα χρονομέτρησης, ένα στοιχείο που έρχεται κατευθείαν από τους αγώνες Rally.
Μόνο «μελανό» σημείο στην εργονομία είναι το πλαϊνό σταντ, το οποίο είναι το ίδιο με αυτό του Desert X, όμως εδώ έχουμε μια ψηλότερη μοτοσυκλέτα, με μεγαλύτερες διαδρομές αναρτήσεων και μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος. Ως αποτέλεσμα, σε αρκετές γωνίες κλίσης που θα χρειαστεί να παρκάρεις τη μοτοσυκλέτα σου, το σταντ μοιάζει λίγο ασταθές και χρειάζεται προσοχή από τον αναβάτη.
 

Σελίδα 1Ducati Desert X Rally – Test
Σελίδα 2Εμφάνιση – Ποιότητα κατασκευής
Σελίδα 3Ανεση – Εργονομία
Σελίδα 4Κινητήρας
Σελίδα 5Πλαίσιο – Αναρτήσεις – Φρένα
Σελίδα 6Στο δρόμο
Σελίδα 7Η άποψή μας
Σελίδα 8Τεχνικά χαρακτηριστικά