Θα μπορούσε το νέο CB1000R να είναι έτσι;

Το concept Flat Tracker CB1100TR

Έρχεται νέο CB1000R;

Μετά από σχεδόν μια δεκαετία, ίσως ήρθε η στιγμή το CB1000R να αλλάξει μορφή. Θα δούμε κάτι καινούργιο στις εκθέσεις του Μιλάνο ή του Τόκιο;

HONDA: Δείτε τι προσφορές ισχύουν!

H Honda δεν έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα με το CB1000R από το 2008 που παρουσιάστηκε, αφού δεν έγιναν σημαντικές βελτιώσεις με το πέρασμα του χρόνου και τελικά, βρέθηκε πίσω από τον ανταγωνισμό. Αλλά, κυκλοφορούν φήμες ότι σχεδιάζει να παρουσιάσει μια ολοκαίνουργια εκδοχή του μοντέλου σε μια από τις δυο μεγάλες φετινές εκθέσεις, του Μιλάνο ή του Τόκιο. Η φωτογραφία αυτή κυκλοφορεί τις τελευταίες ημέρες στο διαδίκτυο και μπορεί να μας δώσει μια ιδέα για το πώς θα μπορούσε να είναι το μοντέλο. Δεν είναι όμως της Honda, οπότε θα πρέπει να περιμένουμε για να δούμε την τελική του μορφή. 

Η υπάρχουσα έκδοση μπορεί να θεωρηθεί κάπως ξεπερασμένη σε σχέση με άλλες μοτοσυκλέτες της κατηγορίες, αφού είναι εφοδιασμένη με κινητήρα από προηγούμενης γενιάς CBR1000RR που αποδίδει 130 ίππους. Ως νούμερο δεν είναι κακό, αλλά ο ανταγωνισμός είναι πιο μπροστά, με το Yamaha FZ-10 να βγάζει 160 ίππους και το BMW S1000R 165. Τώρα η Honda έχει την ευκαιρία να ανατρέψει τα δεδομένα, αν χρησιμοποιήσει έναν πιο σύγχρονο κινητήρα, ελαφρύτερο πλαίσιο και σωστό πακέτο αναρτήσεων. Αν κατασκευάσει μια μοτοσυκλέτα με βάρος κοντά στα 200 κιλά και ιπποδύναμη γύρω στους 155 ίππους, θα μπορέσει να μπει ξανά στο παιχνίδι των streetfighters.
 
Ένας άλλος τομέας που θα πρέπει η ιαπωνική εταιρεία να δώσει έμφαση, είναι αυτός τον ηλεκτρονικών, για να έρθει στο ίδιο επίπεδο με  τους υπόλοιπους της κατηγορίας. Η ύπαρξη  traction control, ride by wire, quickshifter και συστήματος ελέγχου της σούζας, θα μετέτρεπαν το  CB1000R σε κάτι ιδιαίτερο και μακάρι να μπορέσει να δανειστεί στοιχεία για τον σχεδιασμό του από το όμορφο concept Flat Tracker CB1100TR.