net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Η Καταλανική πίστα απο ψηλά

Έτοιμοι για Ισπανία οι ταύροι των MotoGP

Το Σαββατοκύριακο, η αγωνιστική δράση του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος MotoGP θα μεταφερθεί στην Ισπανία, στην πίστα της Βαρκελώνης.

 
Η Καταλανική πίστα φιλοξενεί αγώνες MotoGP κάθε χρόνο, συνεχώς, από το 1992 που εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο καλεντάρι του πρωταθλήματος. Την επίσκεψη στη συγκεκριμένη πίστα απολαμβάνουν, τόσο οι αγωνιζόμενοι όσο και οι θεατές, μιας και το εντυπωσιακό θέαμα είναι εγγυημένο. Βρίσκεται μόλις 25 χιλιόμετρα βόρεια της Βαρκελώνης, οπότε οι οπαδοί του σπορ μπορούν να συνδυάσουν αγώνα και επίσκεψη στην όμορφη πρωτεύουσα της Ισπανίας. Συνήθως ο αγώνας γίνεται Ιούνιο και ο καιρός είναι ιδανικός.

Πολλά από τα μεγάλα ονόματα των MotoGP κατάγονται από την Ισπανία. Είναι ο εντός έδρας αγώνας για τους Marc Marquez, Jorge Lorenzo, Maverick Viñales, Dani Pedrosa και τους αδερφούς Espargaro, Aleix και Pol. Ο ταχύτερος γύρος έχει καταγραφεί το 2016 από τον Maverick Viñales, ο οποίος σημείωσε χρόνο 1:45.971. Τα τελευταία τρία χρόνια, είχαμε διαφορετικό νικητή κάθε φορά με τον Marc Marquez να κερδίζει το 2014, τον Jorge Lorenzo το 2015 και τον Valentino Rossi πέρυσι.

Το μήκος της πίστας είναι 4.7 χιλιόμετρα, έχει 7 αριστερές και 9 δεξιές στροφές, το πλάτος της είναι 12 μέτρα και το μήκος της ευθείας εκκίνησης-τερματισμού είναι 1047 μέτρα. Οι αναβάτες των MotoGP θα κάνουν 25 γύρους διανύοντας 116.3 χιλιόμετρα.

Με το πρωτάθλημα να έχει πάρει φωτιά, ομάδες και αναβάτες θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό και θα παλέψουν σκληρά για μια θέση στο βάθρο.

 

MOTOGP - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ